Åklagarmyndigheten

Åtal för mord m.m. i Göteborg

Dela

Åtal har väckts i dag den 20 juni för ett mord som ägde rum den 21 december 2018. Åklagaren är tillgänglig för frågor från media.

En man åtalas för att den 21 december ha dödat en kvinna med kniv. Han åtalas också för grovt vapenbrott samt olaga hot.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 17470-18.Kontakt

Kammaråklagare Lotta Nielsen är tillgänglig i dag den 20 juni kl. 11-16 på 010-562 70 24. Därefter kan åklagaren inte svara på frågor från media innan rättegången börjar i vecka 28.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum