Åklagarmyndigheten

Åtal för mord m.m. i Göteborg

Dela

En man åtalas för att mördat en kvinna i Majorna i Göteborg i början av mars. Han åtalas också för grov misshandel och försök till mord på två andra personer.

Den 5 mars hittades en kvinna död i sin lägenhet i Majorna. Den 6 mars anhölls en man i 40-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordet och han häktades några dagar senare. Nu åtalas han för mord på kvinnan.

– Jag menar att det finns flera försvårande omständigheter, bland annat att han använt ett kraftigt övervåld, säger kammaråklagare Thomas Willén.

Mannen åtalas också för två andra brott. Det handlar dels om grov misshandel av en person, dels om försök till mord på en annan person.

– Bägge dessa händelser inträffade den 4 mars, men på två olika platser. Alla tre brottsplatserna ligger dock nära varandra, säger Thomas Willén.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 3673–20.

Kontakt

Kammaråklagare Thomas Willén, tillgänglig kl. 10-11 i dag fredag på 010-562 71 64.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum