Åklagarmyndigheten

Åtal för mord och mordförsök i Segeltorp

Dela

En 22-årig man sköts ihjäl i Segeltorps centrum i Stockholm 21 oktober 2018. I dag väcks åtal mot en 24-årig man som misstänks för mordet. Åklagaren är tillgänglig för media.

Den 22-åriga mannen sköts ihjäl då han gick ut från en restaurang i Segeltorps centrum där han hade varit med sin 20-åriga kusin under kvällen. Han sköts ihjäl bakifrån, på nära håll, med automatvapen.

– Det finns ingenting i utredningen som tyder på att det fanns en hotbild mot vare sig den mördade mannen eller hans kusin. Mordet är högst sannolikt en felskjutning, dvs mordoffret var troligtvis inte det tilltänka offret, säger kammaråklagare Anna Stråth vid åklagarkammaren i Södertörn.

Skytten tog sig till och från mordplatsen på en scooter. Scootern anträffades knappt 20 minuter efter mordet i en källargång i en flerfamiljsfastighet i Vårby gård. I scootern anträffades mordvapnet.

Den misstänkte mannen knyts till scootern och vapnet genom teknisk bevisning.

Den misstänkta mannen åtalas för mord på 22-åringen, försök till mord alternativt framkallande av fara för annan avseende kusinen, samt för grovt vapenbrott (detta för ett annat tillfälle än mordtillfället).

Den misstänkte mannen förnekar brott.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B15979-18

Kontakt

Kammaråklagare Anna Stråth är upptagen i annan förhandling under dagen men finns tillgänglig på 010-562 73 46 ca kl 16.30-17.30.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum