Åklagarmyndigheten

Åtal för mordförsök i Falkenberg

Dela

Två män, 25 och 22 år, har i dag, fredag den 5 februari åtalats misstänkta för försök till mord på två personer i Falkenberg den 30 september 2020.

Två personer satt i en bil när de blev beskjutna på Utmarksvägen. Ingen av dem blev skadad vid tillfället. Flera av gärningspersonerna var maskerade och närmade sig bilen till fots med tillhyggen. Någon eller några hade skarpladdade vapen och sköt flera gånger mot bilen. Ett skott träffade bilen, men inget skott träffade någon av personerna som satt i bilen.

– Jag påstår att männen som jag åtalat varit delaktiga i gärningen. Utredningen visar inte exakt vem eller vilka som skjutit. Däremot vet vi att det finns fler gärningspersoner som deltagit, men vi har inte kunnat fastställa vilka de personerna är, säger kammaråklagare Ginger Johansson som är förundersökningsledare.

De nu åtalade männen anhölls den 1 oktober respektive den 9 november och har sedan dess varit frihetsberövade. Motivet till skjutningen har inte kunnat fastställas.

– Polisen har hållit ett mycket stort antal förhör med vittnen och gjort beslag i form av bland anant patron och patronhylsa som användes vid tillfället. Bevisningen består både av förhörsuppgifter, den tekniska utredningen och beslagen, säger Ginger Johansson.

Två ytterligare personer har varit misstänkta, men de är avförda från utredningen.

Målnummer i Varbergs tingsrätt: B 2459-20

Förhandlingsplan är inte fastställd ännu. Förhandlingen beräknas ta fem dagar.

Åklagaren har ingen möjlighet att svara på frågor från media under dagen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum