Åklagarmyndigheten

Åtal för våldsbrott i Skövde

Dela

En man har i dag åtalats för misshandel, olaga hot och grov skadegörelse mot flera närstående personer. Han åtalas också för bland annat grovt våld mot tjänsteman, då han bet av fingret på en polis när han skulle gripas. Åklagaren är tillgänglig för media.

Den 16 april utövade en man i Skövde våld, hot och grov skadegörelse mot flera honom närstående personer. De närstående fruktade för sina liv och larmade polisen. I samband med att polisen skulle gripa honom gjorde han våldsamt motstånd och flera poliser fick mindre skador. Han bet också av fingret av en polis. Mannen var narkotikapåverkad.

– Förutom brotten mot de närstående personerna åtalas han också för grovt våld mot tjänsteman och sabotage mot blåljusverksamhet, säger kammaråklagare Ylva Lundgren som ansvarat för utredningen.

Enligt ett yttrande från Rättsmedicinalverket led mannen av en självförvållad allvarlig psykisk störning vid det aktuella tillfället, men inte längre.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 1518-21.

Kontakt

Kammaråklagare Ylva Lundgren, 010-562 71 94, tillgänglig i dag kl. 13–14.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum