Åklagarmyndigheten

Åtal i ärende om flertal sexualbrott i centrala Uppsala

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala har i dag väckt åtal vid Uppsala tingsrätt mot en man på sannolika skäl misstänkt för en serie sexualbrott mot kvinnor i centrala Uppsala under januari och februari i år. Vid händelserna har gärningsmannen maskerat sig med ett munskydd.

Åtalet mot mannen omfattar sexuellt ofredande mot nio olika kvinnor och två tillfällen som rubricerats som försök till våldtäkt alternativt grovt sexuellt övergrepp.


Kontakt

Kammaråklagare Pontus Melander är tillgänglig för kommentarer på 010-562 67 99 mellan klockan 11 och 12 i dag torsdag. 

Målnummer B 1067-19 vid Uppsala tingsrätt

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum