Åklagarmyndigheten

Åtal mot en för mord och två för medhjälp till mord i Högdalen

Dela

Vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare har i dag väckt åtal vid Södertörns tingsrätt mot tre personer misstänkta för mord, respektive medhjälp till mord i Högdalen den 25 oktober 2018.

Dessutom åtalas alla tre för brott mot griftefrid. Den person som misstänks för mord åtalas även för bland annat övergrepp i rättssak, misshandel, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Bakgrund

Den 23 november 2018 fick polis kännedom om att det ska ha skett ett mord i en lägenhet i Högdalen den 25 oktober 2018. Liket efter den avlidne ska sedan ha styckats och forslats bort från lägenheten. Polisen konstaterar relativt snabbt att den som påstås vara död inte går att återfinna och att de sista livstecknen är från den 25 oktober 2018. I förundersökningen påbörjades spaning och telefonavlyssning mot de tre misstänkta. De greps den 7 december 2018 och har varit frihetsberövade sedan dess.

Kvarlevorna efter den avlidne påträffades den 9 december 2018 i närheten av Flaten i Sköndal. Kroppen var då styckad och undersökningar visade att det hade utövats kraftigt våld mot kroppsdelarna.


Målnummer vid Södertörns tingsrätt: B 17103-18Kontakt

Vice chefsåklagare Stefan Creutz är tillgänglig för kommentarer på telefon 010-562 73 54 i dag tisdag mellan klockan 11 och 12.

 

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum