Åklagarmyndigheten

Åtal om mord och försök till mord m.m. i Kungsbacka i december

Dela

Åklagare har i dag väckt åtal mot en man misstänkt för ett mord, ett försök till mord (alternativt förberedelse till mord), olovlig avlyssning, kränkande fotografering samt grovt rattfylleri i december 2019.

En man åtalas för att han den 25 december 2019 sköt ihjäl en kvinna, sin före detta partner, i hennes bostad. Han åtalas också för att därefter ha försökt döda en man i dennes bostad, men eftersom han aldrig hittade till bostaden fullbordades inte brottet.

Under mordutredningens gång har det framkommit att mannen under en längre tid har avlyssnat och spelat in samtal i den förra partnerns bostad samt fotograferat och filmat i hemlighet i bostaden. Han åtalas därför för både olovlig avlyssning och kränkande fotografering.

- Delar av bild- och ljudmaterialet kommer jag att använda som bevisning i målet, säger kammaråklagare Eva Lotta Swahn som är förundersökningsledare.

Slutligen åtalas mannen för grovt rattfylleri, eftersom han vid tiden för händelserna kört bil med hög alkoholkoncentration i blodet.

Av hänsyn till anhöriga till kvinnan kommer åklagaren inte att kommentera detaljer i bevisningen. Delar av rättegången kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Målnummer i Varbergs tingsrätt: B 3065-19.

Kontakt

Kammaråklagare Eva Lotta Swahn, tillgänglig på telefon i dag fredag kl. 14-15, 010-562 72 80.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum