Åklagarmyndigheten

Åtal väcks för 24 år gammalt mord i Upplands Väsby

Dela

Den 22 oktober i fjol anhölls en 55-årig man misstänkt för mord i Upplands Väsby 1995. Åklagaren har i dag, torsdag, väckt åtal vid Attunda tingsrätt.

I december 1995 hittades en 32-årig man död i sin bostad i Upplands Väsby norr om Stockholm. I mars 2019 tillsattes en åklagare som förundersökningsledare efter att polisen i region Stockholms Kalla fall-grupp gjort en genomgång av ärendet. I oktober 2019 anhölls och häktades en man som tidigare har förekommit som misstänkt i utredningen. Mannen är hemmahörande i Stockholms län.

– Polisen i region Stockholms kalla fall-grupp har granskat ärendet och vid den kompletterande utredningen har tillräcklig bevisning framkommit som gör att jag kan väcka åtal så här långt efter att mordet begicks. Polisen har gjort ett grundligt arbete med både förhör och analyser, säger kammaråklagare Ewa Tvengström vid Norrorts åklagarkammare.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 12477-19

Åklagaren kommer inte lämna mer information i ärendet. Tingsrätten sätter ut tidplan för huvudförhandlingen.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum