Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för försök till allmänfarlig ödeläggelse i Eksjö

Dela

Två män från Märsta åtalas för att ha försökt spränga en pizzeria i småländska Eksjö. Brottsrubriceringen är försök till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott. Åklagaren finns tillgänglig för media.

- DNA från en av männen fanns på plasthöljet till dynamitkabben, säger kammaråklagare Mikael Malm, som tillsammans med kammaråklagare Jessica Andersson har lett förundersökningen.

- Utöver DNA-träffen består bevisningen huvudsakligen av mastuppkopplingar från männens mobiltelefoner och av övervakningsfilmer. Vi har en god bild av hur de har rört sig, säger Mikael Malm

En av männen åtalas också för försök till grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Båda männen nekar till brott.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 296-20 

Kontakt

Åklagarna är tillgängliga för media på telefon i dag den 9 april kl. 13-14.

Mikael Malm 010-562 54 34

Jessica Andersson 010-562 59 86


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum