Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för försök till mord och grovt vapenbrott i Eskilstuna

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Eskilstuna väckte igår åtal vid Eskilstuna tingsrätt mot två personer misstänkta för försök till mord på två personer i samband med en skottlossning på Domaregatan i Eskilstuna den 15 oktober förra året. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon under dagen idag.

– Jag menar att det är bevisat att de båda personerna som nu åtalas tillsammans och i samförstånd försökt döda två personer vid den skottlossning som inträffade på Domaregatan i Eskilstuna den 15 oktober förra året. De båda misstänkta åtalas samtidigt för grovt vapenbrott då de innehavt ett vapen utan tillstånd, laddat det med skarp ammunition och avlossat vapnet på allmän plats, säger kammaråklagare Åsa Kullgren som lett förundersökningen.

– Det är i undantagsfall som den här typen av brott leder till åtal. Polisen har gjort ett gediget arbete under förundersökningen. Det är tack vare det och att målsäganden och vittnen medverkar som åtal har kunnat väckas, fortsätter Åsa Kullgren.


Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 3470-21.

Kontakt

Kammaråklagare Åsa Kullgren är tillgänglig för media på 010-562 59 44 under dagen idag fredag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum