Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Holma, Malmö

Dela

Åklagare har i dag den 26 januari väckt åtal mot två personer misstänkta för mord, gemensamt och i samförstånd med varandra, på en 25-årig man i stadsdelen Holma i Malmö den 10 mars 2020.

En av de misstänkta greps i sin bostad samma kväll. Den andre misstänkte lämnade landet men greps i Polen den 13 mars 2020 när han skulle flyga till England.

– Ett stort antal utredningsåtgärder är vidtagna. Den sammantagna bevisningen gör att jag väcker åtal för mord. Bevisningen består bland annat av förhör, analyser och utlåtanden från Nationellt forensiskt centrum, mobiltömningar och övervakningsfilmer, säger kammaråklagare Sofia Syrén som har lett förundersökningen.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 2753-20.

Förhandlingen påbörjas 4 februari.

Kontakt

Kammaråklagare Sofia Syrén vid Malmö åklagarkammare är tillgänglig för media i dag kl. 11.30-12 på 010-562 60 96.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum