Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Malmö

Dela

Åklagare vid Malmö åklagarkammare har i dag tisdag väckt åtal vid Malmö tingsrätt mot tre män för mord respektive medhjälp till mord på en 17-årig man i Malmö den 3 november 2020. En av männen, en 25-åring, åtalas för mord medan de två andra männen åtalas för medhjälp till mord. Åklagaren är tillgänglig för media kl 11-12 i dag.

Den 3 november 2020 blev en 17-årig man dödad utanför sin bostad på Idunsgatan i Malmö. Polis och ambulans kom snabbt till platsen men 17-åringen avled kort därefter av skadorna efter ett knivhugg i magen. Innan mannen avled namngav han den person som utsatt honom för knivvåld. En 25-årig man anhölls i sin frånvaro samma natt. Efter häktning i utevaro greps 25-åringen den 8 november.

Under förundersökningens gång har ytterligare två gärningsmän identifierats. En 20-åring och en 26-åring som häktades den 18 december åtalas nu för medhjälp till mord.

– Ett stort antal utredningsåtgärder är vidtagna. Den sammantagna bevisningen gör att jag väcker åtal för mord och medhjälp till mord. Bevisningen består bland annat av vittnesuppgifter, material från övervakningsfilmer och mobiltömningar, säger kammaråklagare Sofia Syrén som har lett förundersökningen.

Huvudförhandlingen i målet är planerad att starta i Malmö tingsrätt den 3 juni.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 11662-20.


Kontakt

Kammaråklagare Sofia Syrén är tillgänglig för media kl. 11-12 i dag tisdag på 010-562 60 96.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Vice riksåklagaren kommenterar JO-beslut i Palmeärendet22.6.2021 10:49:50 CEST | Pressmeddelande

Justitieombudsmannen, JO, har i dag meddelat sitt beslut av granskningen efter pressträffen där åklagaren berättade varför han lade ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme. JO menar att det var godtagbart att åklagaren namngav den misstänkta personen. JO är däremot mycket kritisk till hur åklagaren presenterade sitt beslut att lägga ned förundersökningen. Vice riksåklagare Katarina Johansson Welin kommenterar JO:s beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum