Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Tollarp i Skåne

Dela

I dag torsdag den 15 oktober har kammaråklagare Kristina Amilon väckt åtal mot en person misstänkt för mord på en kvinna i Tollarp i november 2019. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon.

Åklagaren har i dag åtalat en 21-årig man boende i Tollarp för mord på en kvinna som hittades död i Vramsån i Tollarp den 3 december 2019. Mannen frihetsberövades en kort tid efter att kroppen anträffades.

- Vi har arbetat mycket brett i utredningen, följt upp vartenda tips och alla trådar som har kommit in. Vi har mött ett stort samhällsengagemang från de boende i Tollarp, säger kammaråklagare Kristina Amilon, som har lett förundersökningen.

- Den sammantagna bevisningen som består av fynd i förening med olika utredningstekniska åtgärder med bland annat mobiltömning, utlåtanden från Nationellt forensiskt centrum och förhör med anhöriga, vänner och vittnen gör att jag nu väcker åtal i ärendet, säger kammaråklagare Kristina Amilon vid Åklagarkammaren i Kristianstad.

Målnummer vid Kristianstads tingsrätt: B-2795-19.

Kontakt

Kammaråklagare Kristina Amilon är tillgänglig för media på telefon 010 562 55 36 i dag kl. 13-14.30.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum