Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Vänersborg i somras

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Uddevalla har lämnat in stämningsansökan i ett ärende om mord på en man i Vänersborgs kommun i somras. Mordet ska ha skett i en bostad i Vänersborgs kommun i början av juli förra året.

– Åtalet omfattar två personer; en man som suttit häktad sedan i juli, på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtalet mot mannen omfattar nu även brottsmisstanken brott mot griftefrid. Dessutom åtalas en kvinna för skyddande av brottsling (grovt brott) i samma ärende, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Chefsåklagare Daniel Edsbagge är tillgänglig för frågor från media, i dag torsdag klockan 13-14 i kommunhuset i Trollhättan (entréplan). Även polisens utredare kommer att finnas på plats där samtidigt för att besvara frågor.

Målnummer i Vänersborgs tingsrätt: B 2583-18

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum