Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord och försök till mord i Kungsträdgården i Stockholm

Dela

I dag måndag den 19 oktober har kammaråklagare Cecilia Holmbom vid City åklagarkammare väckt åtal vid Stockholms tingsrätt mot en man för mord och försök till mord på två andra personer i Kungsträdgården den 1 juli 2020.

– Efter en omfattande utredning har jag i dag väckt åtal mot en 19-årig man för bland annat mord och försök till mord på två andra personer den 1 juli i Kungsträdgården, säger kammaråklagare Cecilia Holmbom.

– Den sammantagna bevisningen, som består av fynd från brottsplatsen i förening med olika utredningstekniska åtgärder genom bland annat inhämtning av övervakningsfilm, utlåtanden från Nationellt forensiskt centrum och förhör med vittnen, gör att jag nu väcker åtal i ärendet, avslutar Cecilia Holmbom.

Det är Stockholms tingsrätt som beslutar om tidplan för huvudförhandling i målet.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 10702–20.

Kontakt

Kammaråklagare Cecilia Holmbom är tillgänglig för media på telefon 010-562 61 02 i dag måndag kl. 13-14.

Nästa gång åklagaren är tillgänglig för media är efter att dom har meddelats. Datum och tid för det skickas ut i ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum