Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord på en 32-årig kvinna i Malmö

Dela

Kammaråklagare Kristina Amilon vid Malmö åklagarkammare har i dag väckt åtal vid Malmö tingsrätt mot en man misstänkt för mord på sin hustru den 24 september 2021. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter lunch i dag.

Den 25 september förra året anmäldes en 32-årig kvinna förvunnen i Malmö. Kvinnans make anhölls inledningsvis misstänkt för människorov. I november påträffades kvinnan avliden i en skog i Bökeberg i Svedala kommun och brottsrubriceringen ändrades till mord. Mannen som nu åtalas har varit häktad i ärendet sedan i slutet av september förra året.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 8938-21.

Kontakt

Kammaråklagare Kristina Amilon är tillgänglig för media i dag onsdag kl. 13-14 på telefon 010-562 55 36. Vänligen respektera tiden för kontakt.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

En ny misstänkt och tre släppta för knivmord i Halmstad18.8.2022 12:47:53 CEST | Pressmeddelande

Åklagare har i dag beslutat att försätta tre personer som varit anhållna på fri fot. Personerna anhölls i måndags såsom skäligen misstänkta för mord och försök till mord, respektive medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord på två personer i Halmstad den 15 augusti. En ny misstänkt anhölls i går kväll på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord vid samma tillfälle.

Omhäktningsförhandlingar i ärende om mord m.m. i Lundby, Göteborg18.8.2022 08:11:09 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren har begärt förlängd åtalstid för de två personer som suttit häktade sedan den 3 augusti misstänkta för mord och försök till mord på två personer i Lundby, Göteborg den 30 juli. Förlängd åtalstid har begärts även för de två personer som häktades samma dag misstänkta för grovt skyddande av brottsling och i ett fall också för olaga hot. Åklagaren är tillgänglig för en kort kommentar efter omhäktningsförhandlingarna i dag torsdag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum