Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord på en 32-årig kvinna i Malmö

Dela

Kammaråklagare Kristina Amilon vid Malmö åklagarkammare har i dag väckt åtal vid Malmö tingsrätt mot en man misstänkt för mord på sin hustru den 24 september 2021. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter lunch i dag.

Den 25 september förra året anmäldes en 32-årig kvinna förvunnen i Malmö. Kvinnans make anhölls inledningsvis misstänkt för människorov. I november påträffades kvinnan avliden i en skog i Bökeberg i Svedala kommun och brottsrubriceringen ändrades till mord. Mannen som nu åtalas har varit häktad i ärendet sedan i slutet av september förra året.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 8938-21.

Kontakt

Kammaråklagare Kristina Amilon är tillgänglig för media i dag onsdag kl. 13-14 på telefon 010-562 55 36. Vänligen respektera tiden för kontakt.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndigheten



https://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum