Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord på vandrarhem i Stockholm

Dela

Natten till den 14 juli i år knivhöggs en 36-årig man ihjäl på ett vandrarhem i södra Stockholm. I dag har en 34-årig man, som var bekant med 36-åringen, åtalats för mord och brott mot griftefriden. Åklagaren är tillgänglig för media.

36-åringen fick motta två knivhugg, varav det ena träffade hjärtat. Offret ska därefter ha släpats till ett intilliggande skogsområde. På eftermiddagen den 14 juli anträffades den avlidne av ett vittne som då kontaktade polisen. En stor polisinsats inleddes och 34-åringen greps dagen efter i en annan del av Stockholm. Bevisningen i ärendet består bland annat av förhör, övervakningsfilm som skildrar delar av händelseförloppet och beslag av kniv med DNA från både den åtalade och offret.

– Bevisläget är gott eftersom polisen i ett tidigt skede säkrade viktig och avgörande bevisning som övervakningsfilm och kniv, säger kammaråklagare Lisa dos Santos vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm.

Målnummer Södertörns tingsrätt: B 12462-21

Förhandlingen beräknas ta ca 2 dagar. Förhandlingsstart är inte utsatt ännu.

Kontakt

Lisa dos Santos är tillgänglig för media i dag torsdag, 010-562 53 13.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum