Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord vid Dumme mosse i Jönköping

Dela

Åklagare har i dag fredag väckt åtal vid Jönköpings tingsrätt mot en man i 40-årsåldern som sedan slutet av april suttit häktad misstänkt för mord på sin kollega. Mordet inträffade vid Dumme mosse naturreservat i Jönköping den 21 april i år. Den avlidne mannen i 50-årsåldern drev ett företag i saneringsbranschen och den åtalade arbetade där som projektledare.

– Den åtalade har under förundersökningen berättat att han slagit sin chef med en träregel vartefter han strypt honom med någon form av snöre/rep, detta efter att de båda ska ha kommit i bråk med varandra under en promenad vid Dumme mosse. Bråket ska ha handlat om pengar och att den nu åtalade velat lämnat företaget, säger kammaråklagare Lisa Hedberg.

Målnummer i Jönköpings tingsrätt: B-1826/21


Kontakt

Kammaråklagare Lisa Hedberg finns tillgänglig för media i dag fredag kl. 11-12 på 010-562 59 92.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum