Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för våldtäkt i Norrköping 2013

Dela

Åklagare har i dag väckt åtal för våldtäkt den 27 juni 2013 vid Bråvalla Festival i Norrköping. Den åtalade mannen är häktad.

Den åtalade mannen blev misstänkt för våldtäkten efter att ha DNA-topsats i våras misstänkt för annat brott. Det blev därefter träff i spårregistret på spår som säkrats vid brottstillfället. Den åtalade mannen är hemmahörande i Blekinge.

– Jag bedömer att det finns tillräckliga skäl för åtal utifrån den DNA-träff som finns tillsammans med övrig utredning, bland annat vittnesuppgifter. Bevisläget är bra, säger chefsåklagare Torsten Angervåg som beslutat att väcka åtal.

Målnummer vid Norrköpings tingsrätt: B 2678-20.

Tingsrätten har ännu inte meddelat tid för huvudförhandling.

Åklagaren är inte tillgänglig för att kommentera ärendet. Nästa gång åklagaren är tillgänglig är efter sista förhandlingsdag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Anhållandena hävda för de tre misstänkta för skottlossningen i Kristianstad5.8.2021 15:05:20 CEST | Pressmeddelande

Efter den skottlossning som inträffade i Gamlegården i Kristianstad i tisdags kväll greps och anhölls tre unga personer såsom skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för försök till mord på tre personer. Åklagare har under eftermiddagen i dag torsdag beslutat häva anhållandena för samtliga tre personer och försätta dem på fri fot. Åklagaren är tillgänglig för kort kommentar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum