Åklagarmyndigheten

Åtal väckt i stort narkotikaärende i Stockholm

Dela

Kammaråklagare Carl Mellberg vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm har i dag torsdag väckt åtal vid Stockholms tingsrätt mot en person misstänkt för omfattande narkotikaförsäljning i Stockholm.

- Den man åtalet gäller har varit häktad sedan i juni 2019 på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Brottet han åtalas för avser dels innehav och överlåtelser av bland annat större mängder kristalliserat metamfetamin, dels om innehav och överlåtelser av andra droger. Åtalet omfattar brott som begåtts i både Stockholmsområdet och i andra delar av landet under åren 2018 och 2019, säger kammaråklagare Carl Mellberg vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm.
 
Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 9055-19.


Kontakt

Kammaråklagare Carl Mellberg vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm är tillgänglig för kommentarer på telefon 010-562 54 05 i dag torsdag kl. 15-16.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum