Åklagarmyndigheten

Åtal väckt i stort narkotikamål

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala har i dag väckt åtal vid Uppsala tingsrätt mot 13 personer misstänkta för olika former av inblandning i ett omfattande narkotikahärva som utretts under cirka ett års tid av polis i Uppsala, Karlskrona, Luleå och Stockholm.

Fem personer åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott. I övrigt gäller åtalet flera fall av grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott med mera.

Misstankarna avser dels framställning i Karlskrona av synnerligen stora mängder amfetaminsulfat som sedan distribuerats och sålts vidare i bl.a. Stockholmsområdet, Uppsala med omnejd och Norrbotten, dels framställning och försäljning av tabletter med MDMA (Ecstasy), samt hantering av stora mängder cannabis (hasch) och annan narkotika.

Huvudförhandlingen, som beräknas till 19 dagar, påbörjas den 2 maj och avslutas den 14 juni.

Målnummer i Uppsala tingsrätt: B 2769-18

Kontakt
Kammaråklagare Thomas Forsberg, 010-562 67 93. Åklagaren är tillgänglig för media i dag, torsdag den 25 april klockan 10-13.

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum