Åklagarmyndigheten

Åtal väckt mot man för mord på kvinna i centrala Stockholm

Dela

Kammaråklagare Christina Voigt har i dag väckt åtal mot en man i 50-årsåldern misstänkt för mord på en kvinna i augusti 2019 på Södermalm i Stockholm. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon.

 - Jag har åtalat mannen för mord på sin sambo i parets bostad. Den tilltalade mannen förnekar brottet men säger att han inte har något minne av händelsen. Vi har därför lagt pussel med hjälp av framförallt teknisk bevisning för att utröna vad som har hänt. Min uppfattning är att det inte finns något utrymme för att någon annan gärningsman skulle ha begått brottet, säger kammaråklagare Christina Voigt.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 11250–19.


Kontakt

Kammaråklagare Christina Voigt är tillgänglig för media kl 10-10.30 på 010-562 54 49. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum