Åklagarmyndigheten

Åtal väckt mot skoterförare i dödsolycka i Söråker, Sundsvall

Dela

Vice chefsåklagare Karin Everitt vid Åklagarkammaren i Sundsvall har i dag fredag väckt åtal mot en man i 50-årsåldern misstänkt för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik vid en olycka i en järnvägskorsning i Söråker i januari. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i dag.

Mannen som åtalet gäller var förare av den skoter som var inblandad i dödsolyckan i Söråker den 17 januari i år, där två flickor i tonåren avled.

Målnummer vid Sundsvalls tingsrätt: B 164-21.

Kontakt

Vice chefsåklagare Karin Everitt är tillgänglig kl. 10.30-11.30 i dag på 010-562 64 49
för kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum