Svenska kyrkan Norrköping

Åter fullsatt i barnens och ungdomarnas orgelakademi

Dela

Kyrkorgeln är ett spännande instrument att upptäcka. Vilket annat instrument kan man gå in i, för att se hur det ser ut på insidan? Under flera år i rad har Svenska kyrkan i Norrköping haft en fullsatt orgelakademi - en sommarkurs för barn och ungdomar som vill upptäcka kyrkorgeln under en vecka på sommarlovet.

Norrköpings orgelakademi drivs av Svenska kyrkan i Norrköping och har plats för ett 20-tal barn i åldern 10-16 år, som har spelat lite piano tidigare. Den går av stapeln måndag 13 juni - fredag 17 juni i S:t Olai kyrka, men innehåller utflykter till andra kyrkor med spännande orglar i Norrköpings närområde. 

Att Norrköpings orgelakademi blir fullsatt är glädjande, tycker projektledaren och organisten David Löfgren. Återväxten till yrket kyrkomusiker har annars oroat Svenska kyrkan i stort.

På orgeln spelar man med både händer och fötter och kan skapa klanger som fyller ett helt kyrkorum. Att organistyrket skulle vara torrt och trist håller nog inte barnen i Norrköpings orgelakademi med om. All sorts musik går att spela. Allt från de stora mästarna som Bach, till filmmusik eller populärmusik. Man kan även improvisera. Bara fantasin sätter gränsen. 

Norrköpings orgelakademi 13-17 juni
David Löfgren, organist
011-241333 / david.lofgren@svenskakyrkan.se

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum