Linköpings kommun

Återbruk på återvinningscentralerna fyller ett år

Dela

För snart ett år sedan invigdes tre mottagningshallar för återbruk på Tekniska verkens återvinningscentraler Ullstämma, Malmen och Gärstad.

Syftet med återbrukshallarna är att skapa bättre förutsättningar för ett cirkulärt resurseffektivt samhälle. Mer saker ska komma till återanvändning och på så vis också minska avfallsmängderna.

Bemanningen sker i samarbete med Linköpings kommun, med syfte att få fler människor som står långt ifrån arbetsmarknaden att på sikt kunna komma i egenförsörjning.

– Vi är mycket stolta och glada över hur bra det fungerat med återbrukshallarna under det första året. Mottagningen för återbruk är verkligen uppskattad av kommuninvånarna som gärna lämnar in saker där. Det hade inte varit möjligt utan det samarbete vi har med Linköpings kommun när det gäller bemanningen i återbrukshallarna, och de hjälporganisationer som tar hand om det som samlas in. Vi är också glada över de engagerade deltagare som tagit sig an sitt uppdrag i återbrukshallarna på ett mycket bra sätt. Vi får ofta positiv återkoppling från våra kunder kring detta, säger Charlotta Sund, vd på Tekniska verken

– Iden att återbruka material och samtidigt ge människor långt från arbetsmarknaden en ny chans har visat sig vara ett vinnande koncept. Bra för miljön, bra för deltagarna, och bra för Linköping, det är särskilt glädjande att se de människor som tack vare återbruket nu är i egen försörjning. Detta redan under första året, jag ser fram emot många fler år och många fler i egen försörjning, säger Fredrik Lundén (M) kommunalråd och ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Kontakter

Helena Paulsson, chef för arbetsmarknad och integration Linköpings kommun
E-post: helena.paulsson@linkoping.se
Telefon: 013-26 39 63

Johan Borg, avdelningschef hushållsavfall, Tekniska verken
E-post: johan.borg@tekniskaverken.se
Telefon: 013-20 81 19

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro22.10.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro.

Resurser ska endast gå till insatser som ger goda resultat för Linköpingsbornas bästa21.10.2020 09:32:29 CESTPressmeddelande

Linköpingsbor som är i behov av omsorgsstöd och hjälp ska få det och då finns det inte utrymme för att resurser läggs på insatser som inte leder fram till goda resultat för Linköpingsbornas bästa. Därför fokuserar Allians för Linköping på tydligare uppföljning av insatser, effektivare arbete samt utvärdering av kommunens omsorgsarbete i social- och omsorgsnämndens internbudget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum