Örnsköldsviks Kommun

Återuppbyggda lokaler för Köpmanholmens förskola står klara

Dela

Onsdag 16 november hälsas media välkomna till invigning av de nya förskolelokaler som byggts upp efter den brand som drabbade förskolan i Köpmanholmen förra året

Under månadsskiftet januari/februari 2021 eldhärjades Köpmanholmens förskola, söder om Örnsköldsvik. Förskolan återbyggdes under 2021 med sina fem befintliga avdelningar och färdigställdes sommaren 2022. Tillfälliga lokaler ordnades under uppbyggnadstiden i PRO:s lokaler och i Åmynnetgården samt Bjästa ishall.

Vid återuppbyggnaden av förskolan förbereddes även för två nya avdelningar för att kunna möta den efterfrågan om barnomsorg som finns i området. Nu pågår därför etapp två som är i projekteringsskede och gäller en nybyggnad av 300 kvadratmeter. Utbyggnaden kommer att innebära att den tillfälliga paviljongförskolan på östra sidan av Köpmanholmenskolan kan avvecklas inför hösten 2024.

Media hälsas välkomna till invigning av Köpmanholmens återuppbyggda förskola
Tid: onsdag 16 november, kl 09:15.
Plats: Köpmanholmens förskola, Hummelviksvägen 8A, Köpmanholmen.

Program:
Anna-Karin Lindmark, rektor hälsar välkommen.
Tack till PRO och Åmynnetsgården.
Invigningstal av Erica Howcroft, bildningsnämndens ordförande.
Sång, bandklippning.
Rundvandring och fika

Nyckelord

Kontakter

Eric Bagger, projektledare skollokaler, 070 – 662 10 8
Anna-Karin Lindmark, rektor Köpmanholmens förskola, 073 – 270 20 51.

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum