Umeå kommun

Åtgärder för att nå fler i prostitution och människohandel

Dela

Individ- och familjeomsorgen ska utreda om mottagningen för den som har sex mot ersättning fortsättningsvis kan benämnas MIKA-mottagning. Vidare ska verksamheten utreda hur målgruppen kan nås på ett bättre sätt.

Individ- och familjenämnden beslutade vid mötet 28 april att uppdra till individ- och familjeomsorgen att på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt berätta om den hjälp kommunen erbjuder den som befinner sig i prostitution och människohandel. Det kan handla om att arbeta mer uppsökande och etablera närvaro på sociala medier. Verksamheten ska också utreda om mottagningen för den som befinner sig i prostitution eller har sex mot ersättning fortsättningsvis kan benämnas MIKA-mottagning. Mottagningen är i dag en del av Kvinnofridsmottagningen.

– Vi vet att det finns personer med erfarenhet av sexuell exploatering i vår kommun, vi behöver på ett tydligare sätt berätta om att det finns stöd och hjälp att få, till exempel genom att etablera närvaro på sociala medier, säger Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- och familjenämnden.

– Att sälja filmer och bilder av sexuell karaktär är en vanlig väg in till prostitution, därför är det viktigt att personer med erfarenhet av det vet att det finns hjälp att få, säger Björn Kjellsson (L), vice ordförande, individ- och familjenämnden.

Mer information:

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

”Studiegård” på Dragonskolan ska stötta efter distansstudier4.5.2021 09:06:12 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har gymnasieeleverna tvingats ta ansvar för sina studier på ett helt annat sätt än vad som är normalt. På Dragonskolan arrangeras därför nu en ”studie-gård” för alla elever under varje dag fram till sommaren. – Vi har upprätthållit en god kvalitet på undervisningen genom hela pandemin, men det går inte att sticka under stol med att närundervisning slår all form av distansundervisning, säger Henrik Bolin, samordningsrektor på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum