Stockholms läns sjukvårdsområde

Åtgärder för bokningar som ej gått igenom

Dela

Under fredagen drabbades appen Alltid öppet av en incident. Orsaken bedöms vara att olika databaser under en tid på 9 minuter klockan 14.00 – 14.09 inte var ordentligt synkroniserade med varandra då mer kapacitet tillfördes servrarna.

Incidenten har bland annat medfört att vissa bokningar av vaccintid, under dessa 9 minuter, inte gått igenom som de skulle. Det i sin tur gör att bokningarna inte syns i appen Alltid öppet eller i vaccinmottagningens system. Antalet invånare födda 1976 och äldre som bokat tid i fredags mellan 14:00 och 14:09, men som vars bokningar blivit fel, är uppskattningsvis runt 300 till 600 personer.

Vaccinationsmottagningar bör vara beredda på att enstaka personer födda 1976 och äldre i samband med att de kommer till vaccinationsmottagningen under vecka 21 och vecka 22 inte återfinns i bokningen samtidigt som de med rätta meddelar att de har bokat eller till exempel uppvisar en skärmdump från Alltid öppet med sin bokning.

Cirka 24 timmar före det är dags för vaccination ska du som invånare få ett sms om din bokade dos 1-tid. Om du vet med dig att du bokat din tid mellan 14:00 och 14:09 under fredagen den 21 maj ber vi dig kontrollera din bokning igen eller vara uppmärksam på uteblivet sms.

Tider för vaccination fylls på löpande.

Kontakter

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.sll.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum