Linköpings kommun

Åtgärder för minskad trängsel i gymnasieskolans matsalar

Dela

Under onsdagen 26 augusti fattade bildningsnämndens ordförande i Linköpings kommun beslut om två åtgärder. Dessa åtgärder ska skapa en säker och trygg miljö gällande trängsel i gymnasieskolornas matsalar.

Nu har gymnasieskolorna öppnat igen efter sommarlov och en vårtermin med distansundervisning. Det har planerats för en återgång till undervisning i skolan där det har varit i fokus att undvika trängsel i matsalar och på andra ytor för att minska risken för smittspridning. Trots det har några av kommunens gymnasieskolor upplevt svårigheter. Framförallt på grund av matsalarnas kapacitet och utformning.

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har därför fått i uppdrag att tillsammans med Leanlink Kost och restaurang skyndsamt undersöka möjligheten att upprätta avtal med en leverantör av elevmåltider. I första hand med Visit Linköping & Co och i andra hand med en annan kompletterande leverantör. Dessutom ges Linköpings kommunala skolor möjlighet att dela ut lunchlådor som ett alternativ till den ordinarie lunchserveringen under hösten.

- Det här är två åtgärder för att säkerställa att lunchservering i Linköpings kommunala gymnasieskolor kan ske utan att stor trängsel uppstår vare sig i kön till skolrestaurangerna eller vid matborden. Det är ett viktigt beslut för att skapa en trygg miljö för så väl elever som lärare, säger Åsa Wennergren, (L), ordförande i bildningsnämnden.

Avtalet ska omfatta resterande del av 2020, med möjlighet till förlängning första halvåret 2021. Beslutet är ett så kallat ordförandebeslut i avvaktan på bildningsnämndens extrainsatta sammanträde den 2 september.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum