NOVASOL

Att behöva sjukvård utomlands oroar oss mest

Dela

Att resa utomlands är något många ser fram emot, men det innebär även en oro för vissa. En ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av NOVASOL visar att var fjärde svensk är orolig för att behöva sjukvård när de semestrar utomlands. Tappa bort bagage hamnar på plats nummer två.

På frågan ”är du orolig för något när du reser utomlands” svarar var fjärde svensk att de är oroliga för att behöva sjukvård. På andra plats kommer tappa bort bagage (17 procent) följt av att man har glömt något (16 procent).

- Att bli plötsligt sjuk när man är på semester utomlands är aldrig roligt. Det är viktigt att se till att man har rätt försäkring innan man reser. Är man orolig kan det vara bra att kolla upp var närmsta sjukhus ligger, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL.

I åldersgruppen 18-29 år känner sig nästan var tredje svensk (30 procent) oroliga för att behöva sjukvård. Bland kvinnor är siffran något högre, hela 32 procent känner oro inför att behöva sjukvård utomlands.

Fler än var tioende är orolig att det ska hända något där hemma
Att det ska hända något med boendet där hemma, som inbrott, vattenskada eller liknande oroar hela 16 procent av de svarande. Nästan lika många (15 procent) är oroliga för att det ska hända något med vänner och familj när de är på resa utomlands.

- Att få det där telefonsamtalet hemifrån att de har hänt något med en närstående när man är på semester är tufft. Att inte kunna finnas där som stöd, säger Torbjörn Fredman

Topp 8 - Är du orolig för något när du reser utomlands?
Behöva sjukvård – 25 %
Tappa bort bagage - 17 %
Att jag har glömt något – 16 %
Att det ska hända något med boendet hemma (inbrott, vattenskada etc) – 16%
Att det ska hända något med vänner och familj där hemma – 15%
Flyga – 12%
Naturkatastrof – 7%
Inte hitta fram – 6%

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av NOVASOL. Målgruppen för undersökningen är den svenska allmänheten. Totalt har 1187 intervjuer genomförts under perioden 30 januari-7 februari 2019. Deltagarfrekvensen är 63%. Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

NOVASOL
NOVASOL
Bifrostgatan 38
43144 Mölndal

031-3045570https://www.novasol.se/

NOVASOL, dansommer och Ardennes-Etape utgör NOVASOL-gruppen som har huvudkontor i Virum, Danmark. Det svenska kontoret ligger i Mölndal. NOVASOL-gruppen har dotterbolag i 18 europeiska länder och fler än 50 kontor över hela Europa. NOVASOL-gruppen sysselsätter mer än 2 100 anställda och frilansare. NOVASOL har mer än 50 000 semesterbostäder i 26 länder. NOVASOL är en del av Awaze – Europas ledande organiserade förmedlaren av semesterboenden och semesterbyar. För mer information besök novasol.se

Följ NOVASOL

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NOVASOL

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum