Apollo

Åtta av tio göteborgare är nyfikna på Albanien

Dela

Som första researrangör i Skandinavien flyger Apollo direkt från både Landvetter och Arlanda till det oexploaterade Albanien. Intresset kring landet har varit enormt och hela åtta av tio göteborgare uppger att de kan tänka sig att åka dit. Albanien listas dessutom som 2018 års hetaste resmål av resemagasinet Vagabond.

Hamnen i Durres.
 

Enligt en undersökning som Apollo har utfört tillsammans med Sifo är göteborgarna mer nyfikna på Albanien än det svenska genomsnittet (80% jmf 70%). Undersökningen visar också att de främsta anledningarna till att göteborgare vill resa till Albanien är: (1) att det är ett prisvärt alternativ, (2) för den vackra naturen med höga berg och orörda stränder, (3) att det är ett oexploaterat turistland.

–Att så många göteborgare visar intresse för Albanien är otroligt roligt men föga förvånande. Albanien är verkligen ett spännande resmål och våra tidigare satsningar i södra Albanien har varit en riktig succé! Att vi i år öppnar upp direktflyg och ett nytt resmål, semesterorten Durres, gör Albanien till ett resmål att räkna med framöver, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo.

Yngre och barnfamiljer extra nyfikna – och charterresenärerna vill vara först

Enligt undersökningen är det framförallt den yngre målgruppen, mellan 18 och 44 år och barnfamiljer som är intresserade av detta nya oprövade resmål. I dessa grupper uppger 80 procent att de kan tänka sig att semestra i Albanien. Dessutom uppger 10 procent av de som vanligtvis åker på charterresor att de lockas av att vara den första i bekantskapskretsen att åka till Albanien.

Fem anledningar att resa till Albanien:

1. Spännande historia och en fascinerande utveckling

Albaniens unika historia och det faktum att landet under så lång tid har haft stängda gränser gör det till ett resmål utöver det vanliga. Här finns oändligt med arkeologiska skatter, slott, UNESCO-arv och romersk historia. Det är en spännande upplevelse att resa hit nu då utvecklingen är i full gång – men långt ifrån färdig. Mycket av det gamla är bevarat även om många hotell är helt nya.

2. Den majestätiska naturen och de vackra stränderna

Finns det egentligen något vackrare än ett resmål med både storslagana fjäll och fina stränder? Albanien har båda delarna. Här är utsikten vacker oavsett var du befinner dig – och tycker du om att vandra är detta ett riktigt drömresmål. Dessutom kan både Durres och Saranda kan skryta med långa fina sandstränder och kristallklart vatten.

3. Den kulinariska upplevelsen

Vi svenskar har länge älskat italiensk och grekisk mat – i Albanien får du en perfekt kombination av dessa smakkulturer, toppat med lokala specialiteter. Det serveras färska skaldjur och kött direkt från grillen varvat med smakrika grönsaker och söt frukt.

4. Plånboksvänligt

Albanien är ett land som fortfarande är under utveckling och ett relativt nytt turistresemål, det gör att priserna är några av de lägsta kring Medelhavet!

5. Lokalbefolkningen

Albanerna är ett härligt folk - varma och tillmötesgående. Nästan alla du pratar med vill både visa och berätta om sitt land, det märks att albanerna är glada att ta emot turister. De flesta pratar bra engelska och som turist får du hjälp med allt mellan himmel och jord.

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel den 16-24 februari 2018. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa utomlands och intresse för att resa utomlands. Svaren är riksrepresentativt fördelat över Sverige.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00 CETPressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00 CETPressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum