Uppsala stift

Åtta vigdes till präster och diakoner

Dela

Tidig lördagskväll i Uppsala domkyrka vigde biskop Karin Johannesson fyra präster och fyra diakoner. De börjar nu sitt arbete i Uppsala stift.

- I dopet sänds vi ut i olika uppgifter på Guds åkerfält, sa biskop Karin Johannesson i sitt vigningstal. Alla behövs för det finns mycket gott att göra.

Biskopen menade att det märks inte minst nu under pandemin. Den satte sin prägel också på vigningen som i stället för att äga rum inför en fullsatt domkyrka nu skedde tillsammans med de närmaste för att hålla sig inom rådande 50-gräns. Dock direktsändes vigningen på webben så att den som inta fanns på plats i kyrkan kunde följa den framför sin skärm.

- Ikväll går ni ut i vigningstjänsten och vi ber med ord och toner att Anden ska komma till er och ta er i bruk som präster och diakoner.

De orden riktade biskopen till prästerna

Hedvig Åström som börjar arbeta i Ockelbo församling

Louise Larsson, Bomhus församling i Gävle

Linnéa Carlbark, Roslagens Norra, Östhammar och

Emily Axelsson Danmark-Funbo

Orden riktade sig också till diakonerna

Sofie Puranen som kommer att arbeta i Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar

Ida Vik, Kungsängen-Västra Ryds församling,

Tomas Jönson, Heliga Trefaldighets församling i Gävle och

Lina Sohlén, Heliga Trefaldighets församling i Gävle

Bilden från vigningen är tagen av fotograf Magnus Aronsson. Bilder på hela gruppen och enskilda personer kan beställas från Uppsala stift. Fotografierna får användas fritt med angivande av fotograf: Magnus Aronsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum