Audi

Audi lanserar ännu en fyrhjulsdriven Q4 e-tron. Säljstart för Q4 45 e-tron quattro

Dela

Audi breddar elbilsprogrammet med två nya attraktiva versioner. Q4 e-tron erbjuds i ytterligare en fyrhjulsdriven version, Q4 45 e-tron quattro, som förväntas bli en storsäljare. Dessutom tillkommer Q4 Sportback 40 e-tron som får längst räckvidd i elbilsprogrammet med 528 km. Båda modellerna är nu beställningsbara.

Säljstart för fyrhjulsdrivna Q4 45 e-tron quattro, certifierat klimatneutral
Säljstart för fyrhjulsdrivna Q4 45 e-tron quattro, certifierat klimatneutral
 • Audi Q4 45 e-tron quattro 265 hk** nytt fyrhjulsdrivet alternativ
 • Audi Q4 Sportback 40 e-tron 204 hk - räckvidd upp till 528 km (WLTP)
 • Samtliga Q4 e-tron modeller certifierat koldioxidneutrala via TÜV Nord
 • e-tron Charging Service med fyrdubblat antal laddpunkter i Europa sedan 2019

-        Fyrhjulsdrift är synonymt med Audi. Nu breddar vi elbilsprogrammet med två versioner med attraktiv prisbild som vi tror kommer att blir riktigt intressanta för många kunder. Vi räknar med att Q4 e-tron blir vår mest sålda modell redan under nästa år och är på god väg. Nu har vi ett utbud som passar många av de svenska kunderna både storleks- och räckviddsmässigt, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige

Q4 Sportback 40 e-tron med hela 528 km räckvidd

Helt eldrivna Q4 Sportback e-tron som lanseras i höst, går nu att beställa i ytterligare en variant utöver 35 e-tron och 50 e-tron quattro. Nya Q4 Sportback 40 e-tron får längst räckvidd av alla Audis elbilar med upp till 528 km enligt WLTP. I Q4 Sportback 40 e-tron drivs bakaxeln av en elmotor som levererar 204 hk. Q4 Sportback 40 e-tron Proline har ett ca-pris* på 582 800 kr innan avdrag för klimatbonus på 70.000 kr.

Nytt fyrhjulsalternativ - Q4 45 e-tron quattro

Fyrhjulsdrift är en självklarhet i Audi-världen. Audis fyrhjulsdrivna 50 e-tron quattro är redan ett populärt val bland kunderna. Nu breddas programmet med ytterligare en quattroversion som drivs av två elmotorer, en på respektive axel. I 45 e-tron quattro levererar de 265 hk**, och gör att 0-100 km/h går på 6,9 sekunder med en topphastighet på 180 km/h. Med ett batteri på 82 kW (brutto) är räckvidden upp till 486 km enligt WLTP-standarden. Q4 45 e-tron quattro Proline har ett ca-pris* på 604 700 SEK kr innan avdrag för klimatbonus.

Certifierat klimatneutrala av TÜV NORD med nettonoll koldioxidutsläpp

Audi tillverkar Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron med neutralt koldioxidavtryck. Det har nu officiellt bekräftats genom certifieringen som “koldioxidneutrala produkter” av det oberoende kontrollorganet TÜV:“Audi säkerställer att koldioxidutsläppen i leverantörskedjan, genom produktionsprocessen och i logistikkedjan, har undvikits eller minskats bland annat genom användningen av el från förnybara källor. Det inkluderar även produktionen av bilens högvoltsbatteri. Audi går dessutom ytterligare ett steg genom att  kompensera för oundvikliga CO2-equivalenta utsläpp genom stöd till internationellt erkända klimatskyddsprojekt,” bekräftar TÜV NORD i den framångsrika certifieringen.

Grön el i Zwickau och vid battericellsproduktionen

Produktionsanläggningen i Zwickau, där Q4 e-tron tillverkas, använder enbart grön el. Leverantörererna av battericellerna har också krav på sig att enbart använda el från förnybara källor i sina produktionsprocesser. Utsläpp som för närvarande inte kan undvikas kompenseras via certifierade klimatskyddsprojekt som är validerade av non-profit organisationerna The Gold Standard eller Verified Carbon Standard. Om bilen laddas med grön el är den därmed koldioxidneutral över hela livscykel.

Hållbarhetsranking av leverantörer sedan 2017

Audi arbetar dessutom tillsammans med sina leverantörer i alla bilprojekt för att systematiskt främja ansvarsfullt agerande. Sedan 2017 granskar företaget sina affärspartners genom en egenutvecklad hållbarhetsklassificering för att säkerställa att produktionen utförs på ett resursskonande sätt och att sociala standards efterföljs.

Bekväm laddning med e-tron Charging Service

Q4 e-tron-modellerna är både mångsidiga och praktiska i vardagen. Utöver gott om utrymme, hög komfort och lång räckvidd, erbjuds även korta laddningstider. Under ideala förhållanden tar det bara tio minuter att få en räckvidd på ca 130 kilometer (WLTP) tack vare laddkapaciteten på 125 kW.

Den som använder sig av e-tron Charging Service kan nu välja mellan 250,000 laddpunkter i 26 länder i Europa, inklusive 5,841 ultrasnabba laddstationer (HPC). Utvecklingen har gått snabbt framåt. Vid lanseringen av tjänsten i februari 2019 fanns 72,000 laddpunkter i 16 länder. Sedan dess har inte bara antalet laddpunkter fyrdubblats, andelen snabbladdningsstationer har dessutom ökat betydligt. 

Q4 e-tron kunderna har fördelen att de inte behöver betala den månatliga avgiften för transit-kontot under det första året. De får även fördelaktiga villkor hos IONITY med 3,30 kr/kWh. Vid en eventuell utlandsresa är det både enkelt och bekvämt att ladda med e-tron Charging service, eftersom utländska besökare betalar samma avgift som de inhemska kunderna.

Information om laddmöjligheter i förväg

För att hitta närmaste laddstation är både myAudi-appen och navigationssystemet i bilen till god hjälp. Utöver att göra en ruttplanering, kan myAudi-appen och navigationssystemet i förväg visa information om laddstatus vid anslutna stationer. Laddprocessen startas via laddningskortet och identifieringen och fakturering sker sedan automatiskt.

Nu beställningsbara

Audi Q4 45 e-tron quattro Proline och Q4 Sportback 40 e-tron går nu att beställa på den svenska marknaden.  

I standardutrustningen för Q4 45 e-tron quattro Proline och Q4 Sportback 40 e-tron Proline ingår bl.a.

 • 19‘‘ aluminiumfälgar
 • Assistanspaket med farthållare och parkeringssensorer fram och bak
 • Lane assist (avåkningsvarnare), undanmanöverassistent
 • Audi pre sense nödbromssystem
 • LED-strålkastare, strålkastarspolning och regnsensor
 • Komfortmittarmstöd fram, Komfortklimatisering
 • Multifunktionsratt med plan övre & undre del, touchytor och paddlar
 • Progressiv styrning (endast 45 e-tron quattro)
 • Audi sound system (8 högtalare, inkl subwoofer) och digital radio
 • Takrails i aluminium (ej Sportback), Glanspaket        
 • Värmepump, Laddsystem compact, Mode 3 laddkabel
 • Elmanövrerad baklucka
 • Smartphone interface (Apple Carplay Wireless & Android Auto) och 2 extra USB-C portar
 • Dragkroksförberedelse
 • i-Size-fästpunkter för barnstol för främre passagerarsäte och i-Size-fästpunker samt top tether för de yttre baksätena

 

Q4 45 e-tron quattro

Q4 Sportback 40 e-tron

Max effekt**

265 hk

204 hk

Drivning

fyrhjulsdrift

bakhjulsdrift

Vridmoment

425 Nm

310 Nm

Topphastighet

180 km/h

160 km/h

0-100 km/h

6,9 sek

8,5 sek

Räckvidd (WLTP) med svensk utrustning

Upp till 486 km

Upp till 528 km

Bagageutrymme

520-1490 liter

535-1460 liter

Förbrukning, blandad (WLTP)

18,0-21,2 kWh/100 km

17,0-19,6 kWh/100 km

Dragkapacitet

1200 kg

1000 kg

CO2-utsläpp, blandad

0 gram/km

Batterikapacitet

77 kWh (netto), 82 kWh (brutto)

Laddhastighet

AC 11 kW/DC 125 kW

Ca-pris innan avdrag för bonus på 70.000 kr

604 700 kr

582 800 kr

Förmånsvärde (50% marginalskatt)

2953 kr/mån

Preliminärt 2704 kr/mån

* Ca-pris innebär att varje återförsäljare är fri i sin prissättning
** Maximal effekt 265 hk: Maximal effekt enligt UN GTR.21.Hur mycket effekt som finns tillgänglig i olika körsituationer beror på flera olika faktorer, till exempel omgivningstemperatur och laddningsstatus, högspänningsbatteriets temperatur, skick och fysiska ålder. Avvikelser, framförallt när det gäller ovanstående parametrar, kan leda till en minskning av effekten. På bilens effektdisplay kan man avläsa vilken effekt som finns tillgänglig vid ett visst tillfälle. För att upprätthålla högspänningsbatteriets användbara kapacitet så effektivt som möjligt, rekommenderas ett laddningsmål på 80 % då bilen brukas dagligen (att ändras till 100 % före till exempel en längre resa).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Säljstart för fyrhjulsdrivna Q4 45 e-tron quattro, certifierat klimatneutral
Säljstart för fyrhjulsdrivna Q4 45 e-tron quattro, certifierat klimatneutral
Ladda ned bild
Säljstart för Q4 Sportback 40 e-tron
Säljstart för Q4 Sportback 40 e-tron
Ladda ned bild
Q4 45 e-tron quattro
Q4 45 e-tron quattro
Ladda ned bild
Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron - Audis elbilsprogram växer
Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron - Audis elbilsprogram växer
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,69 miljoner nya bilar 2020. Företaget omsatte 55,7 miljarder euro 2019 och har över 90.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

 

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

I första klass mot framtiden2.9.2021 23:06:09 CEST | Pressmeddelande

Under bilsalongen IAA 2021 i München visar Audi upp en privatjet för vägarna - Audi grandsphere concept. Liksom i ett förstaklassflyg kombinerar den 5,35 m långa grandsphere lyxkänslan i en privatjet med högsta komfort och en avancerad upplevelse ombord. Självkörande på nivå 4 ger den en helt ny frihet - interiören omvandlas då till en rymlig upplevelsesfär utan ratt, pedaler eller instrument. Framsätena blir en förstaklasslounge med maximalt med utrymme, fri sikt och tillgång till alla funktioner i ett heltäckande digitalt ekosystem.

Audi på väg mot klimatneutral mobilitet1.9.2021 10:29:15 CEST | Pressmeddelande

Redan om fyra år startar tillverkningen av den sista nya förbränningsmodellen från Audi. Från 2026 kommer premiummärket enbart släppa helt eldrivna nya modeller på marknaden. Tillverkningen av förbränningsmotorer kommer samtidigt att fasas ut fram till 2033. För att bli ledande leverantör av klimatneutral mobilitet optimerar Audi varje länk i värdekedjan och engagerar sig dessutom i utbyggnaden av förnybar energi. På temat “Hållbarhet” under Audis mediadagar inför bilsalongen IAA, presenterade företaget bland annat sin vision för klimatneutral tillverkning och visade hur hållbarhet implementeras i värdekedjan.

Vorsprung 2030: Audi ökar takten i omställningen26.8.2021 19:06:06 CEST | Pressmeddelande

Audi satsar på att bli hållbart, socialt och teknisk ledande till 2030. “Företagsstrategin ‘Vorsprung 2030’ säkerställer Audis handlingskraft för framtiden,” säger Markus Duesmann, CEO för AUDI AG. Förändringstakten i vårt samhälle ökar snabbt. Vi ökar därför takten på vår egen omställning.” För några veckor sedan annonserade Audi att företagets nya modeller från och med 2026 kommer att vara helt eldrivna. Produktionen av förbränningsmotorer fasas gradvis ut fram till 2033. Det tydliga beslutet är resultatet av en intensiv strategiprocess med ambitionen att fortsätta växa med lönsamhet.

Audi skysphere concept – framtiden ligger öppen10.8.2021 20:03:10 CEST | Pressmeddelande

Med en spektakulär roadster visar Audi upp den första medlemmen i en ny familj konceptbilar. Audi skysphere concept är en eldriven tvådörrars cabriolet vars linjer ger oss en direkt hint om framtidens Audi-design. Med konceptet vill Audi illustrera märkets vision för morgondagens progressiva lyxsegment, där kupén är interaktiv, och bilen en plattform för upplevelser. Autonom körning, interiör med revolutionerande ny design, och ett helt digitalt ekosystem gör det möjligt. Audi skysphere concept visas publikt vid Pebble beach under Monterey Car Week, inte långt från märkets nya designstudio i Malibu, där konceptbilen skapats.

Varvrekord på Nordslingan: Audi RS 3 snabbast i kompaktklassen3.8.2021 09:39:40 CEST | Pressmeddelande

Med en tid på 7:40.748 minuter är nya Audi RS 3 Sedan snabbast i kompaktklassen runt Nürburgrings nordslinga. Frank Stippler, racing- och utvecklingsförare för Audi Sport, förbättrade det tidigare varvrekordet i klassen med 4,64 sekunder. Framförallt bidrog den nya torque splittern, med sin helt variabla momentfördelning på bakaxeln, till rekordtiden. Audi RS 3 Sportback och RS 3 Sedan är nu beställbara med lansering i höst.

Framgångsrikt första halvår för Audi: Leveransrekord och starkt resultat30.7.2021 14:37:55 CEST | Pressmeddelande

Ett starkt resultat efter sex månader: Audi-koncernen uppnådde ett framgångsrikt halvårsresultat trots den kritiska situationen med halvledartillgång. Under perioden januari till juni levererade företaget totalt 981,681 bilar och summerade det bästa första halvåret Audis historia. Den positiva volymutvecklingen återspeglas även i det finansiella resultatet. Försäljningsintäkterna uppgick till 29,2 miljarder euro. Rörelseresultatet på 3,1 miljarder euro återspeglar den höga kundefterfrågan, en stark försäljningsinsats och fortsatt kostnadskontroll. Audi drog dessutom fördel av positiva värderingseffekter vid säkring av råmaterial. Försäljningsmarginalen på 10,7 procent ligger därför inom den strategiska målkorridoren på 9 till 11 procent. Nettokassaflödet på 5,5 miljarder euro återspeglar den finansiella styrkan inom Audi-koncernen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum