Audi

Audi satsar i Åre med lounge i backen

Dela

Audi har sedan många år en stark närvaro i den alpina skidorten Åre. Nu tar märket steget fullt ut. I helgen öppnar Audi quattro lounge i skidområdet vid kabinbanan, strax ovanför Åre torg.

Audi quattro lounge Åre
Audi quattro lounge Åre

De flesta som någon gång besökt Åre har också märkt av Audis närvaro i skidorten. Under 15 år har alla skidåkare haft möjligheten att bl.a. prova på iskörning på Åresjön. Nu vill märket göra ett ännu tydligare avtryck i backen.

- Vi sökte efter en mer permanent närvaro. Audi har ett internationellt koncept som kallas ”Home of quattro” som syns på alla världscupstävlingar. Åre är lite av vårt andra hem i Sverige och vi ville ge alla skidåkare en plats där de kan hänga när de tar en paus från skidåkningen, säger Tom Hedström, marknadschef för Audi Sverige.

Audi quattro lounge har ritats av den tyska arkitektbyrån Benjamin Haupt och ligger i direkt anslutning till Timmerstugan, som även sköter driften av loungen. Arkitekturen är nordisk, kubistisk med inredning helt i trä. Bl.a. märks den välkände designern Tom Dixons trämöbler i serien Offcut.

Förutom att skidåkare skall kunna koppla av i loungen har Audi även planer på att nyttja den i samband med de aktiviteter som årligen genomförs i Åre. Under en säsong deltar närmare 2500 personer i något av märkets körevents. Dessutom finns behovet av en samlingsplats i samband världscupstävlingar och stundande VM 2019.

I samband med starten av märkets körsäkerhetskurser i veckan smyginvigdes Audi quattro lounge av bl.a. Anja Pärson och Filippa Rådin som deltog i Audi driving experience Ladies Only vid Molanda utanför Åre. Under ledning av familjen Åhlin-Kottulinsky fick deltagarna under två dagar utveckla förmågan att köra på halt underlag, något som Anja visade att hon behärskade fullt ut.

Under sportlovsveckorna 7-10 bjuder Audi på en alltid lika efterfrågad möjlighet att provköra på Åresjöns is. Under en och en halv timme får deltagarna ett smakprov på Audis kör- och säkerhetsträning i teori och praktik. Anmälningsavgiften på 100 kronor går oavkortat till Thomas Fogdös fond Active Lift Foundation som stöttar skadade idrottare.

Audi och alpin skidåkning

Märket med de fyrhjulsdrivna quattrobilarna har en lång historia som partner till den alpina skidvärlden. De svenska landslagsåkarna har kört Audi mellan tävlingarna sedan 1997. Internationellt är Audi titelsponsor till den alpina världscupen samt till det kommande världsmästerskapet i St. Moritz som pågår den 6-19 februari.

- Vi är stolta över samarbetet med skidsporten. Det passar oss väldigt bra här i Sverige där skidåkning är ett stort intresse att både utöva och titta på, säger Tom Hedström, marknadschef Audi Sverige. Samarbetet ger oss ett naturligt sammanhang att lyfta fram fördelarna med vår fyrhjulsdrift Audi quattro.

De tävlande i skidvärlden är inte ensamma om att uppskatta fördelarna med den permanenta fyrhjuldriften. Totalt har över 8 miljoner quattrobilar sålts sedan introduktionen på 80-talet. I Sverige var 61% av de sålda Audi-bilarna 2016 utrustade med quattro fyrhjulsdrift.

Landslagsbilar från Europcar

För att fira det 20-åriga samarbetet med alpina landslaget har Audi även specialutrustat ett antal av quattromodellerna Audi A4 allroad, A6 allroad och Audi Q7 för uthyrning av dotterbolaget Europcar på Åre/Östersunds flygplats. Samtliga bilar är specialbrandade och liknar landslagets bilar.

Nyckelord

Bilder

Audi quattro lounge Åre
Audi quattro lounge Åre
Ladda ned bild
Audi quattro lounge Åre
Audi quattro lounge Åre
Ladda ned bild
Audi quattro lounge
Audi quattro lounge
Ladda ned bild
Anja Pärson och Filippa Rådin Audi quattro lounge Åre
Anja Pärson och Filippa Rådin Audi quattro lounge Åre
Ladda ned bild
Anja Pärson Audi driving experience
Anja Pärson Audi driving experience
Ladda ned bild
Mikaela Åhlin Kottulinsky Audi driving experience
Mikaela Åhlin Kottulinsky Audi driving experience
Ladda ned bild
Audi quattro lounge Åre
Audi quattro lounge Åre
Ladda ned bild

Dokument

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,8 MIO nya bilar 2017. Företaget omsatte 59,3 miljarder euro 2016 och har ca 88 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland. Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och tillverkar bilar i 16 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och quattro GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

 

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Audi planerar för Audi e-tron GT16.3.2018 15:14Pressmeddelande

Audi breddar programmet med fler eldrivna modeller. I samband med märkets årliga presskonferens under gårdagen bekräftades en helt eldriven Gran Turismo med produktionsstart 2020. Prestandamodellen är ett första tecken på ett nytt elektrifierat Audi Sport. 2025 räknar Audi med att erbjuda ca 20 laddbara modeller totalt, varav hälften är helt eldrivna och resterande laddhybrider. Därtill kommer övriga modellprogrammet elektrifieras i snabb takt med mildhybridsystem. I den framtida strategin finns även bränslecellsbilar som lanseras 2020.

Audi Bryssel certifierat för koldioxidneutral tillverkning14.3.2018 10:05Pressmeddelande

Audi Bryssel har tilldelats certifikat för koldioxidneutral tillverkning av det belgiska testföretaget Vinçotte. Med förnybar energi (95%) och klimatkompensation via miljöprojekt (5%) har Audi säkerställt att tillverkningsprocessen och verksamheten i Bryssel inte tillför någon koldioxid. Audi Bryssel är därmed världens första certifierade anläggning med klimatneutral volymproduktion i premiumsegmentet.

Audi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i Geneve9.3.2018 17:43Pressmeddelande

På bilsalongen i Geneve, som pågår fram till den 18 mars, visas flera spektakulära nyheter. En av de mer framtidsorienterade är Pop.Up Next som tagits fram i ett samarbete mellan Audi, Italdesign och Airbus. “Pop.Up Next” är ett eldrivet koncept för både vertikal och horisontell mobilitet. I framtiden är det tänkt att jättedrönaren snabbt skall kunna transportera människor i både luften och på vägen i de större städerna.

Audi e-tron prototype – en förhandsvisning av Audis kommande elbil6.3.2018 09:24Pressmeddelande

Audi visar upp prototypen för märkets första helt eldrivna modell i samband med bilsalongen i Geneve. Den sportiga suven utlovar utrymme och komfort i kombination med lång räckvidd utan kompromisser. Fram till serieproduktionsstart kommer en flotta på nära 250 bilar att fullborda testandet under extrema förhållanden världen över. De första maskerade bilarna visas upp i centrala Geneve.

Premiär för Nya Audi A6 i Geneve28.2.2018 05:55Pressmeddelande

Med nya Audi A6 lanserar Audi en rad innovationer. Interiören är nyskapande med digitala skärmar och intuitiva funktioner som kan skräddarsys efter förarens behov. De avancerade säkerhets- och assistanssystemen blir allt mer intelligenta och sammankopplade. Köregenskaperna har designats för att ge hög komfort och samtidigt en sportigare känsla. Alla motorer är dessutom elektrifierade med mildhybridsystem för att sänka förbrukningen. Premiären sker på bilsalongen i Geneve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum