Audi

Audi startar upp tillverkningen igen

Dela

Audi återupptar produktionen i Europa stegvis under de kommande veckorna. Det var i mitten av mars som företaget meddelande ett produktionsstopp på grund av Corona-pandemin. En viktig förutsättning för återstarten är ett omfattande åtgärdspaket som fokuserar på de anställdas säkerhet. Audi följer riktlinjerna från Robert Koch Institutet och hälsomyndigheterna i respektive land.

Efter produktionsuppehållet i alla Audi-anläggningar i Europa handlar det nu om att ta de första stegen mot normal verksamhet: “Vi kommer att hantera återstarten i en gemensam europeisk ansats” sade Peter Kössler, produktionsansvarig i Audis ledningsgrupp. Det beror på att leverantörskedjor och produktions- och logistikprocesser är tätt sammanlänkade inom koncernen och med internationella partners. Kössler fortsätter: “Vårt fokus är de anställda som behöver en säker arbetsmiljö. Expertteam inom Audi har därför anpassat processerna med hänsyn till hälsoskydd i samråd med specialistavdelningar och arbetstagarrepresentanter. Jag vill tacka alla Audi-anställda och våra partners runt om i världen för deras flexibilitet och gemensamma ansträngningar”.

“På vägen tillbaka i den första fasen efter produktionsstoppet är hälsoförebyggande åtgärder för att skydda de anställda av högsta prioritet” förklarar Peter Mosch, ordförande för arbetstagarrådet. “Återstarten åtföljs av ett omfattande paket av  åtgärder för att skydda de anställdas hälsa.” Det inkluderar bl.a. tydliga föreskrifter för avstånd och hygien, ett modifierat skiftsystem för att undvika kontakt och krav på att använda mun/nässkydd där det inte går att hålla ett avstånd på 1,5 meter. Företaget har också skapat fysiska barriärer vid kritiska arbetsplatser.

Produktionschefer och anställda har tillsammans med experter från säkerhet, hälsa och fack tittat på varje individuell arbetsplats, analyserat den och utvecklat förslag till förbättring. Bara när alla inblandade är överens anses en arbetsplats vara corona-redo. Arbetsgruppen har även analyserat arbetsmiljön i stort med gemensamma ytor, fabriksportar, parkeringsplatser och intern fabrikstrafik och restauranger. De anställda informeras skriftligen i förväg om åtgärderna och får omfattande säkerhetsföreskrifter från sina linjechefer när de återvänder till arbetet, liksom uppdateringar via intranät och informationstavlor i fabriken.

Omfattande säkerhetsföreskrifter och modifierade arbetstider gäller även på kontorsarbetsplatserna, där det även finns möjlighet att arbeta hemifrån för att minska risken för infektion. Återstarten påverkar dock framförallt de produktionsanställda. Tillverkningen vid Audis anläggningar kommer att ökas gradvis från slutet av april enligt en fastställd plan. Motortillverkningen i Győr har redan påbörjats denna vecka. För de anställda i Tyskland som bara kommer att kunna återuppta sina arbeten fullt ut under den senare fasen av uppstarten, gäller fortfarande korttidsarbete fram tills dess.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Plexiglasfolie som avdelar mellan anställda
Plexiglasfolie som avdelar mellan anställda
Ladda ned bild
Rödfärgad skyddsfolie avdelar arbetsplatserna
Rödfärgad skyddsfolie avdelar arbetsplatserna
Ladda ned bild
En plastfolie avdelar och skyddar de anställda som arbetar vid samma bil
En plastfolie avdelar och skyddar de anställda som arbetar vid samma bil
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,845  miljoner nya bilar 2019. Företaget omsatte 59,2 miljarder euro 2018 och har över 90.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i 17 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Making of RS: Audi Sport GmbH finslipar RS-modellerna på Nordschleife25.5.2020 16:32:13 CESTPressmeddelande

RS-modellerna från Audi Sport GmbH är spjutspetsarna i varje produktlinje. De har en stark karaktär med egen design, suverän prestanda och en körupplevelse utöver det vanliga, samtidigt som de är fullt användbara i vardagen. Allt är ett resultat av intensivt fokus på detaljer från designers, utvecklings- och testingenjörer, och som förfinas till perfektion genom otaliga testkörningar runt om i världen. Följ med på en resa i utvecklingsarbetet med RS-modellerna.

Audi motorsport ställer om – lämnar DTM och fokuserar på Formel E28.4.2020 13:57:40 CESTPressmeddelande

28 april, 2020 – På vägen mot C02-neutral mobilitet ändrar Audi inriktning för märkets motorsportprogram: Märket med de fyra ringarna kommer inte förlänga engagemanget i det tyska standardvagnsmästerskapet DTM efter årets säsong. Ledningen för AUDI AG fattade beslutet även mot bakgrund av de ekonomiska utmaningarna till följd av corona-pandemin och meddelade beslutet till ITR e.V., paraplyorganisationen för DTM, under måndagen. Därmed står det framgångsrika engagemanget i Formel E och kundracing i centrum för Audis framtida motorsportaktiviteter. Märket har varit representerat i Formel E sedan starten av den eldrivna racingserien 2014. Med 41 pokaler är Audi Sport ABT Schaeffler det hittills mest framgångsrika teamet i Formel E.

Säljstart för laddhybriderna A6 Avant och A6 Sedan 55 TFSI e quattro27.4.2020 12:25:11 CESTPressmeddelande

Södertälje, 27 april 2020. Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven och lanserar två eftertraktade laddhybrider. Nu kan även tjänstebilsfavoriterna A6 Sedan och A6 Avant köras eldrivet med lokalt nollutsläpp. Elmotorn i 55 TFSI e quattro ger en räckvidd på upp till 50 km för A6 Avant och 55 km för A6 Sedan enligt den verklighetsnära WLTP-körcykeln. I kombination med en 2.0 TFSI-motor på 252 hk levereras en systemeffekt på 367 hk. Standardutrustningen är väl tilltagen med S line exteriörpaket, Audi virtual cockpit, Matrix LED strålkastare, sportchassi, sportstolar och navigationssystem. Försäljningen startar denna vecka och de första leveranserna beräknas ske efter sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum