Audi

Audi startar upp tillverkningen igen

Dela

Audi återupptar produktionen i Europa stegvis under de kommande veckorna. Det var i mitten av mars som företaget meddelande ett produktionsstopp på grund av Corona-pandemin. En viktig förutsättning för återstarten är ett omfattande åtgärdspaket som fokuserar på de anställdas säkerhet. Audi följer riktlinjerna från Robert Koch Institutet och hälsomyndigheterna i respektive land.

Efter produktionsuppehållet i alla Audi-anläggningar i Europa handlar det nu om att ta de första stegen mot normal verksamhet: “Vi kommer att hantera återstarten i en gemensam europeisk ansats” sade Peter Kössler, produktionsansvarig i Audis ledningsgrupp. Det beror på att leverantörskedjor och produktions- och logistikprocesser är tätt sammanlänkade inom koncernen och med internationella partners. Kössler fortsätter: “Vårt fokus är de anställda som behöver en säker arbetsmiljö. Expertteam inom Audi har därför anpassat processerna med hänsyn till hälsoskydd i samråd med specialistavdelningar och arbetstagarrepresentanter. Jag vill tacka alla Audi-anställda och våra partners runt om i världen för deras flexibilitet och gemensamma ansträngningar”.

“På vägen tillbaka i den första fasen efter produktionsstoppet är hälsoförebyggande åtgärder för att skydda de anställda av högsta prioritet” förklarar Peter Mosch, ordförande för arbetstagarrådet. “Återstarten åtföljs av ett omfattande paket av  åtgärder för att skydda de anställdas hälsa.” Det inkluderar bl.a. tydliga föreskrifter för avstånd och hygien, ett modifierat skiftsystem för att undvika kontakt och krav på att använda mun/nässkydd där det inte går att hålla ett avstånd på 1,5 meter. Företaget har också skapat fysiska barriärer vid kritiska arbetsplatser.

Produktionschefer och anställda har tillsammans med experter från säkerhet, hälsa och fack tittat på varje individuell arbetsplats, analyserat den och utvecklat förslag till förbättring. Bara när alla inblandade är överens anses en arbetsplats vara corona-redo. Arbetsgruppen har även analyserat arbetsmiljön i stort med gemensamma ytor, fabriksportar, parkeringsplatser och intern fabrikstrafik och restauranger. De anställda informeras skriftligen i förväg om åtgärderna och får omfattande säkerhetsföreskrifter från sina linjechefer när de återvänder till arbetet, liksom uppdateringar via intranät och informationstavlor i fabriken.

Omfattande säkerhetsföreskrifter och modifierade arbetstider gäller även på kontorsarbetsplatserna, där det även finns möjlighet att arbeta hemifrån för att minska risken för infektion. Återstarten påverkar dock framförallt de produktionsanställda. Tillverkningen vid Audis anläggningar kommer att ökas gradvis från slutet av april enligt en fastställd plan. Motortillverkningen i Győr har redan påbörjats denna vecka. För de anställda i Tyskland som bara kommer att kunna återuppta sina arbeten fullt ut under den senare fasen av uppstarten, gäller fortfarande korttidsarbete fram tills dess.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Plexiglasfolie som avdelar mellan anställda
Plexiglasfolie som avdelar mellan anställda
Ladda ned bild
Rödfärgad skyddsfolie avdelar arbetsplatserna
Rödfärgad skyddsfolie avdelar arbetsplatserna
Ladda ned bild
En plastfolie avdelar och skyddar de anställda som arbetar vid samma bil
En plastfolie avdelar och skyddar de anställda som arbetar vid samma bil
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,845  miljoner nya bilar 2019. Företaget omsatte 59,2 miljarder euro 2018 och har över 90.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i 17 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Säljstart för fyrhjulsdrivna Audi Q4 50 e-tron quattro6.5.2021 13:10:25 CEST | Pressmeddelande

Fyrhjulsdrift är en självklarhet i Audi-världen. Audi e-tron och Audi e-tron GT har redan visat på fördelarna med det blixtsnabba elektriska quattrosystemet. Nu kan även de första kunderna lägga en order på den fyrhjulsdrivna prestandaversionen Audi Q4 50 e-tron quattro och se fram emot leverans redan i sommar. Dubbla elmotorer ger extra grepp och 299 hk** bidrar med kraft och prestanda. Räckvidden är upp till 48 mil enligt WLTP tack vare det större batteriet på 77 hk netto. Audi släpper samtidigt specialmodellen Edition One med exklusiv design och svartlackerade ringar.

Säljstart för eldrivna Audi Q4 e-tron på Earth Day22.4.2021 12:33:27 CEST | Pressmeddelande

Audi breddar elbilsprogrammet med en förväntad storsäljare och tjänstebilsfavorit. Redan en vecka efter världspremiären går det nu att beställa eldrivna suven Audi Q4 e-tron. Den klimatneutrala produktionen är redan igång i Zwickau och de första kunderna kan räkna med leverans redan i sommar. Inledningsvis förväntas Audi Q4 40 e-tron väcka störst intresse med en räckvidd på upp till 51 mil. Lanseringen av Q4 e-tron sker hos de svenska återförsäljarna i början av juni.

Audi A6 e-tron concept – nästa e-volution19.4.2021 07:44:24 CEST | Pressmeddelande

Audi fortsätter driva på e-volutionen mot elektrisk mobilitet. Under bilmässan i Shanghai premiärvisas Audi A6 e-tron concept, föregångare till en hel familj eldrivna modeller som är planerade för serieproduktion. En helt ny teknisk arkitektur, “Premium Platform Electric,” förkortat till PPE, utgör basen för bilarna. Med start i slutet av 2022 lanseras de första serieproducerade modellerna med PPE-teknik i C- och senare även i B-segmentet. Med den nya plattformen är Audi först med att bygga både högre suvar och lägre sportiga modeller på samma plattform, så som den kommande Audi A6 e-tron.

Världspremiär för eldrivna Audi Q4 e-tron and Q4 Sportback e-tron14.4.2021 19:42:06 CEST | Pressmeddelande

Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven med två nya helt eldrivna modeller. Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron lanseras i det snabbväxande segmentet med kompakta suvar och bjuder på generösa innerutrymmen och avancerad digital teknik. Designspråket är vidareutvecklat med kraftfulla och samtidigt aerodynamiska linjer. Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron erbjuds inledningsvis i tre versioner, där toppversionen Q4 50 e-tron quattro har en maxeffekt på 299 hk (220 kW). Bakhjulsdrivna Q4 40 e-tron har en lång räckvidd på upp till 51 mil enligt WLTP-cykeln och kan laddas med upp till 125 kW. Säljstarten för Q4 e-tron sker under april och lanseringen hos de svenska Audi-återförsäljarna i början av sommaren. Priserna startar på ca 475.000 kr för instegsmodellen Q4 35 e-tron.

På väg mot Dakar. Audi elektrifierar öknen7.4.2021 11:43:47 CEST | Pressmeddelande

Audi har tagit viktiga steg på väg mot debuten i det berömda Dakarrallyt i januari 2022. Konceptet för den innovativa prototypen till världens tuffaste terrängrally är nästan färdigställt med de första testerna inplanerade till halvårsskiftet. Projektledningen för företagets fabrikssatsning inom motorsport har tagits över av Andreas Roos, som senast var ansvarig för det framgångsrika DTM-programmet inom Audi Sport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum