Norrköpings kommun

Augustifesten 2021 ställs in

Dela

På grund av den rådande pandemin ställs Augustifesten in för andra året i rad. Under nuvarande omständigheter ser Norrköpings kommun ingen möjlighet att genomföra evenemanget.

Foto: Norrköpings kommun.
Foto: Norrköpings kommun.

– Vi vet i nuläget inte vilka restriktioner som kommer att råda i augusti. För att kunna genomföra den Augustifest vi vill behöver vi vara i ett läge utan restriktioner och det känns tyvärr inte realistiskt i sommar. Det är oerhört tråkigt för alla inblandade, men arbetet med att stoppa smittspridningen är i nuläget överordnat och det är viktigt att följa de rekommendationer som finns, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för kultur, event och fritid på Norrköpings kommun.

Att genomföra Augustifesten kräver lång planering och består av många olika delar och samarbeten. Med hänsyn till alla inblandade, såväl externa arrangörer som företag och föreningar som lägger planeringstid samt resurser på Augustifesten väljer Norrköpings kommun nu att ställa in evenemanget 2021. Det blir andra året i rad som Augustifesten ställs in på grund av pandemin.

– Vi är många som längtar efter Augustifesten och att igen få uppleva en härlig stämning bland människor på gator och torg. Men vi blickar framåt och ger inte upp utan tar nya tag och hoppas på en fantastisk Augustifest 2022 säger evenemangskoordinator Carita Nord Isgren.            

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator
Telefon: 011-15 50 15

Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef Kultur, event och fritid
Telefon:011-15 29 08

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Foto: Norrköpings kommun.
Foto: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 2311.6.2021 16:12:53 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 23. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum