Norrköpings kommun

Augustifesten är tillbaka 2022

Dela

Efter två år utan stadsfest på grund av pandemin är äntligen Augustifesten tillbaka. Från onsdag den 17 augusti till söndag den 21 augusti fylls staden med musik, marknad, aktiviteter och underhållning för alla.

Bild från tidigare Augustifestival. Foto: Norrköpings kommun
Bild från tidigare Augustifestival. Foto: Norrköpings kommun

– Jag vet att många har saknat Augustifesten med dess arrangemang och aktiviteter för alla åldrar. Det är väldigt roligt att ett av Norrköpings större evenemang nu kommer tillbaka. Just nu är planeringen i full gång för att göra stadsfesten till innehållsrika dagar för alla besökare. Vi kommer ha vissa nya inslag, men besökare kommer ändå att känna igen sig, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

2019 hade området koncentrerats till en mindre yta, men i år förnyas stadsfesten igen. Nu kommer Augustifesten spridas ut och engagera hela stan. Knallarna och gatumarknaden flyttar ”hem” igen till Gamla Rådstugugatan.

– Tillsammans kan vi skapa den bästa Augustifesten. Nu önskar vi hjälp av föreningar, fastighetsägare och näringsliv att fylla vårt vackra Norrköping med liv och rörelse under vecka 33, säger Carita Nord Isgren, också hon evenemangskoordinator på kultur- och fritidskontoret.

Sedan restriktionerna för covid-19 släpptes har kommunen fått in många frågor om planerna för sommarens evenemang.

– Det finns ett stort intresse för Augustifesten bland kommuninvånarna. Därför känns det härligt att äntligen få ge beskedet att årets stadsfest kommer att bli av, mer livfull än någonsin, säger Per Ziljat (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Mer information om Augustifesten kommer uppdateras löpande på visit.norrkoping.se/augustifesten

Kontakt:

Maria Olofsson
Titel: evenemangkoordinator
Telefon: 073-020 89 10

Carita Nord Isgren
Titel: Evenemangkoordinator
Telefon: 073-020 20 60

Per Ziljat (S)
Titel: ordförande kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 011-15 29 94

_______________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Bild från tidigare Augustifestival. Foto: Norrköpings kommun
Bild från tidigare Augustifestival. Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum