Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Auston Barnes årets försvarare i SBL herr

Dela

Förra veckan utsågs Södertälje Kings Auston Barnes till ”Årets forward”. Nu prisas amerikan på nytt – Barnes tar även hem titeln som ”Årets försvarare” i SBL herr!

Utmärkelserna röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets försvarare: Auston Barnes, Södertälje Kings

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Livet handlar mer om försvar än om anfall säger de basketmänniskor som har vunnit livserfarenhet. Anfall är bästa försvar svarar den yngre generationen. Auston Barnes förenar en ung mans atletism med en gammal mans vishet. Hans motor slutar aldrig, han tar stolthet i sitt försvarsarbete och han klistrar ihop Södertäljes försvar på ett sätt som gör att endast ett lag släppte in mindre poäng än Södertälje hela året. Årets försvarare i SBL 2018-2019 heter Auston Barnes.

Auston kommer att ta emot sin utmärkelse i samband med Södertäljes semifinal hemma i Täljehallen mot Jämtland Basket på tisdag 16 april. 

Topp 3: Årets försvarare (procent av rösterna):
Auston Barnes, Södertälje Kings 33%
Thomas Massamba, BC Luleå 23%
Denzel Andersson, BC Luleå 19%

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Ingen fortsättning för Francois Gomez30.7.2019 10:15:10 CESTPressmeddelande

Förbundskaptenen för svenska damlandslaget Francois Gomez kontrakt kommer inte att förlängas efter sommarens EM. – Francois ska ha ett stort tack för att ha lett oss till den bästa placeringen någonsin i ett mästerskap och nått de resultatmål vi hade satt upp. Vi bedömer dock att för att klara de stora utmaningarna framför oss och ta nästa steg med detta härliga lag behöver vi göra förändringar, säger ordförande Mats Carlson. Damlandslaget spelar både EM-kval och OS-kval kommande säsong.

Herrlandslaget matchar mot Tyskland23.7.2019 12:40:23 CESTPressmeddelande

Den 11 augusti bjuder vi på en riktig smällkaramell. Då åker nämligen det svenska herrlandslaget ner till Tyskland för att spela mot Tysklands VM-lag. Bland stjärnorna i Tyskland finns bland andra NBA-stjärnorna Dennis Schröder, Paul Zipser och Daniel Theis. – Härligt att samla gruppen och få lite mer tid att lära känna varandra och bygga laget inför EM-kvalet, säger förbundskapten Hugo Lopez. Matchen kommer att sändas på SolidSport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum