Clarion Hotel Post

AUSTRALIENSAREN I GÖTEBORG BLEV SVENSK MÄSTARE

Dela

Under Vin & Delimässan korades årets bartender, som i år blev Joel Konza, inflyttad från Australien och jobbar idag på Bon Bon Bar i Göteborg.

Joel Konza - Årets barntender 2018. Fotograf Alex Wayne
Joel Konza - Årets barntender 2018. Fotograf Alex Wayne
Under Vin & Delimässan korades årets bartender, som i år blev Joel Konza, inflyttad från Australien och jobbar idag på Bon Bon Bar i Göteborg.

De tävlande bartendrarna komponerade varsin egna drink fritt tolkat inom temat ”Din storsäljare”. Joel slog undan benen på juryn med sin DRINK. Finalen avgjordes på Vin & Delimässan i Göteborg lördagen den 21 april. Det blev storslam för Joel som vann såväl årets debutant, årets utbildningsstipendie och platsen till Världsmästerskapen.

Joel jobbar sida vid sida med världsmästaren från 2015, Dosa Ivanov. Varje dag frågar bargäster på Clarion Hotel Post om vart världens bästa bartender jobbar. Alla vill bli serverade av den store mästaren på våning 2 - Bon Bon Bar. -And I wanna be that guy! sa Joel innan tävlingen.

-Joel var med redan förra året, då gick det inte så bra. Men det har varit mycket tydligt att han lärt sig på sina misstag och vänt dem till fördelar med sitt fokus, intresse och sin vilja att lära sig. Vi har tränat hela hans rutin här på Clarion Post och han har insett att tävlingen inte är så enkel - det finns otroligt många duktiga bartenders. Dock har hans målmedvetenhet varit helt avgörande och det var därför han gick ut som segrare. Nu blir det hårdträning hela sommaren inför VM, säger Dosa Ivanov - Världsmästare 2016.

Vinnardrinken

INTERNATIONAL AFFAIR
3 cl Sazerac Rye
1 cl Montenegro Amaro
1 cl Älgört liqueuer (meadowsweet, in english), Jonas Broncks Spirit´s
2.5 cl Apple / Celery syrup, Homemade
2.5 cl Lime Juice, fresh

The inspiration for the drink came from my bartending career and the amount of traveling it’s allowed me to pursue. The cocktail is a well blended cocktail using ingredients from countries I have lived in. I was confident going into the competition that I had a world class cocktail, avslutar Joel - Årets bartender 2018

Allmän information om tävlingen:
ÅRETS BARTENDER™ ÄR SVERIGES ENDA RIKSTÄCKANDE OCH MÄRKESOBUNDNA BARTENDERMÄSTERSKAP. Tävlingen arrangeras av föreningen Sveriges Bartenders Gille och har så gjorts enda sedan starten 1949. År 2007 bytte man namn från Cocktail SM till Årets Bartender för att lyfta personerna bakom drinkarna. Vinnaren representerar Sverige i VM-World Cocktail Championship.
SVERIGE HAR I NÄRTID VUNNIT VM TVÅ GÅNGER, 2015 & 2017 genom Dosa Ivanovs (Bon Bon Bar i Göteborg) och Tommi Komljenovic (VY & Tullhuset i Jönköping)
BEDÖMNINGSKRITERIER I ÅRETS BARTENDER – KLASSISKT
De tävlande har i förväg skickat in egna recept på nyskapad cocktail. De tävlande har en kort presentation av sin drinkidé innan blandning, därefter har man sex minuter på sig att färdigställa sina drinkar. Både bartendern och drinkarna bedöms. Bartendern bedöms för sin muntliga presentation, för utförandet av sitt arbete och självklart även för drinken. Noggrannhet och ett snyggt genomförande premieras. Drinkarna bedöms för sitt utseende, arom, smak och helhet. Smaken har högst koefficient.
JURY
I olika stadier av tävlingen så finns alltid minst två domare och ända upp till åtta stycken i slutfinalen. Dessa bedömer drinkarnas utseende, doft smak och helhet samt bartenderns prestation. Bartender är ett hantverksyrke och det märks tydligt när hantverket är väl utfört.
2018 års jury bestod av Charlotte Halzius, Jens Dolk, Lisbeth Rauden, Tommi Komljenovic, Fredrik Lundegård, Dosa Ivanov

Nyckelord

Bilder

Joel Konza - Årets barntender 2018. Fotograf Alex Wayne
Joel Konza - Årets barntender 2018. Fotograf Alex Wayne
Ladda ned bild
Vinnardrinken International Affair. Fotograf Alex Wayne
Vinnardrinken International Affair. Fotograf Alex Wayne
Ladda ned bild

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurang Norda där Göteborg möter New York och restaurang VRÅ, där västkusten möter Japan.

I hotellet finner du även Skönhetsfabriken som erbjuder det bästa och senaste inom hälsa och skönhet i ett helhetskoncept med träning, behandlingar, relax & salong.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Hotellkonserter – nytt koncept med premiär på Valborg21.4.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Tomma hotell och inställda konserter. Då fick Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve idén att lansera ett nytt koncept – hotellkonserter! På Valborgsmässoafton är det premiär och på scen i en studio på Clarion Hotel Post i Göteborg står Timo Räisänen. Från hotellrummen följer gästerna konserten live. De chattar och önskar låtar och några utvalda kommer höra en knackning på dörren och bjudas in till att följa konserten på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum