Universal Robots

Automatisera mera på mässa

Dela

Den 10–13 maj är det dags för den stora mässan Elmia Automation i Jönköping. Universal Robots, världsledande inom kollaborativa robotar (cobotar), kommer vara på plats.

Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots

Automatisering och cobotar är en kraftfull lösning för att svara upp på många utmaningar inom produktion så som arbetskraftsbrist, hög efterfrågan, konkurrenskraft och arbetsmiljön för medarbetarna. Cobotar är flexibla, lättprogrammerade och säkra, de ger utvecklingsmöjligheter som tidigare var de stora företagen förunnade med stora industrirobotar samtidigt som den bidrar till en mer hållbar produktion.

Under mässans fyra dagar kan besökarna på mässan möta automationsexperter i Universal Robots monter, få råd men även prova på cobotarna på plats. De får möjlighet att prata om de långsiktiga strategiska frågorna och de små men viktiga detaljerna i en specifik lösning. Universal Robots har bjudit in Conteqi AB (certifierad integratör), Scape Technologies (UR+ partner) och Nordbo Robotics (UR+ partner) till sin monter. Tillsammans kommer de att visa upp en stor bred på applikationer och automationslösningar – allt från en palleteringslösning och bin picking till hur man lär in rörelser i roboten med hjälp av en kontroll.

- Elmia Automation är en viktig mötesplats där vi får möjlighet att träffa personer och företag som vi aldrig kommer i kontakt med annars. Företag som har kommit långt eller är i startgroparna av sin automatiseringsresa och där vi kan bidra med vår gedigna kunskap och erfarenhet, säger Ola Mellström, försäljningschef för Universal Robots i Sverige.

Elmia Automation är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor. Elmia Automation har arrangerats på Elmia sedan 2012 och är den ledande automationsmässan för svensk tillverkningsindustri. Med på mässan kommer även Universal Robots återförsäljare Edströms och Cobots Sweden vara med egna montrar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Om

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e och UR16e utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2021 hade Universal Robots en omsättning på 311 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 97 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

World Earth Day - minska ekologiska fotavtrycket med miljövänligare produktion21.4.2022 07:43:00 CEST | Blogginlägg

Förra året inföll Earth Overshoot Day den 29 juli. Det är dagen då mänskligheten gjort av med naturens årsbudget av förnybara resurser, dagen då vårt ekologiska fotavtryck överskred planetens biokapacitet. När den kommer inträffa i år vet vi inte, men under många år har det varit en negativ utveckling och dagen har inträffat tidigare och tidigare. Imorgon, den 22 april, är det däremot World Earth Day – en chans för oss alla att reagera, agera och fundera över hur vi kan vända trenden och faktiskt förbättra vår miljö både individuellt och på samhällsnivå.

”Jobba med robotar, inte som robotar”7.4.2022 07:53:00 CEST | Blogginlägg

Universal Robots är världsledande inom kollaborativa robotar (cobotar) och har sålt över 50 000 st. När Kim Povlsen tillträdde posten som VD på Universal Robots för ett år sedan var det med höga ambitioner från första dagen. Under hans första år har företaget vuxit från cirka 600 anställda till över 800 samtidigt som det noterades rekordstor årsomsättning på över 300 miljoner dollar för 2021, trots pandemin. Vi träffade Kim för en pratstund om hans första år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum