Umeå kommun

Avbrutna planer påbörjas med extern konsult

Dela

Arbetet med detaljplanerna för Almen (Gribatomten) och för Älgoxen 1 Öst på stan har tidigare under hösten avbrutits på grund av möjliga jävsituationer. Planärendena påbörjas nu på nytt och kommer att handläggas av en extern konsult.

– När vi antar en detaljplan får det inte finnas några tveksamheter. I dessa två planärenden visade det sig att en möjlig jävsituation kunde förekomma och planarbetet fick avbrytas. Sökanden har nu inkommit med nya planansökningar och vi väljer vi att starta dessa ärenden med en extern konsult, säger Mikael Berglund, byggnadsnämndens ordförande.

Arbetet med de nya detaljplanerna kommer att påbörjas direkt efter årsskiftet.

– Vår förhoppning är att kunna anta dessa detaljplaner till sommaren nästa år. Det beror helt på vilka utredningar och delar som konsulten anser går att återanvända, säger Ulrik Berg, vice ordförande i byggnadsnämnden.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Årets litteraturfestival för barn - välbesökt, populär och lyckad.22.3.2019 10:48:15 CETPressmeddelande

I söndags gick Barnens Littfest av stapeln och Väven myllrade av aktivitet. Skrivet i siffror tog Väven emot hela 4500 besökare under dagen, en vanlig söndag ligger den siffran på ca 1500 personer. Fler än 2500 barn deltog i alla programpunkter under dagen, närmare 50 barn i timmen fotograferades på den populära green-screen aktiviteten och över 200 barn deltog i den interaktiva teknikjakten och fick ett superhjältediplom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum