Umeå kommun

Avdrag för kaffe och te tas bort

Dela

Som en del i att se över villkor för personal beslutade individ- och familjenämnden att slopa avdrag för kaffe och te för tillsvidareanställd personal inom nämndens verksamheter.

– Detta är en åtgärd som vi gör för att ha jämlika villkor och vara en attraktiv arbetsgivare för våra anställda, säger Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- och familjenämnden.

I dagsläget är det cirka 400 medarbetare som betalar för kaffe/te på arbetsplatsen via avdrag på lönen. Stöd- och omsorgsförvaltningen har cirka 1 800 tillsvidareanställda medarbetare. Översyn av övriga arbetsförmåner och arbetsutrustning kommer att återkopplas till personalnämnden i april.

Mer information

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum