Avesta kommun

Avesta kommuns Tillväxtenhet bjuder företagarna på 100-årsfest i dagarna fem

Dela

På måndag 6 maj startar Avestas Företagardagar. Det är Avesta kommuns jubileumsgåva till kommunens företagare och näringsliv, med anledning av att Avesta fyller 100 år. Därefter följer fem dagar av utveckling och utbildning, inspiration och nätverkande för Avestas företagare.

Företagardagarna pågår nämligen till 10 maj – från tidiga morgonen till sena kvällen - och är ett ypperligt tillfälle till att lära nytt. Där finns tillfälle att diskutera allt från kompetensförsörjning och ambassadörskap för vår besöksnäring till säkerhet och handel och föredrag om handelsavtal och lite brexit.

- Tillväxt Avesta, kommunens näringslivsenhet – har arbetat fram programmet tillsammans med bland annat Avesta Nyföretagarcentrum men också andra samarrangörer. Vi har utgått från resultatet av en enkätundersökning vi utfört bland Avestas företagare, säger Anders Åkerström som hoppas att det ska bli en grogrund för starkare relationer mellan kommun och företagare

Det blir alltså ett späckat program som Tillväxt Avesta arbetat fram och som förhoppningsvis ska intressera och locka till besök. Mötesplatsen är en lokal på Kungsgatan (gamla JW Gamings lokal) där så gott som alla föreläsningar och diskussioner kommer att hållas.

Bland utbudet på det smörgåsbord som dukas upp av föredrag, diskussioner, debatter och informationer, märks bland annat ett möte om framtidens bostadsbyggande i Avesta, tips och råd till blivande företagare, diskussion om vad talang är och det kan betyda för ett företag som vill växa.

Vidare kommer Dalapop och Coompanion för att berätta om hur man kan starta företag tillsammans, Mellansveriges Logistiknav och Handelskammaren berättar vad de gör och kan göra för Avestas företag. HUI - Handels utredningsinstitut granskar Avesta i sömmarna.

Almi Företagspartner och länsstyrelsen berättar om stöd och tillväxtcoachning och varför inte lyssna till ett föredrag om hur man bygger ett varumärke?

Därtill återfinns även månadens Företagarfrukost samt frukost för Kvinnors företagande i programmet.

Hela programmet finns på bifogad länk

För mer information

Kontaktperson:

Anders Åkerström
Näringslivschef
0226- 64 56 97
anders.akerstrom@avesta.se

Länkar

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum