Avesta kommun

Avesta satsar på lokalproducerad mat i skolorna!

Dela

Välkommen till pressträff med Måltider Avesta, som ska servera ett lokalproducerat havreris från Dalabönderna.

Genrebild
Genrebild

Pressträff måndag den 21 mars 2022 klockan 10.00-10.40 i nya matsalen i Skogsbo skola, Birger Carlssons väg 14, Avesta

Syfte
Vi på måltider Avesta arbetar aktivt mot ett mer hållbart tänkande när det gäller planering av våra menyer. Vårt mål är att skapa ett intresse och ge kunskap till våra medborgare om hållbar kost. Vi arbetar med att ständigt höja andelen råvaror som är lokalproducerade och miljömässigt hållbara. Således kommer vi måndagen 21 mars 2022 att testa servera det lokalproducerade och ekologiska havreriset från Dalarna till elever och pedagoger i Skogsbo skola. Det kommer även att serveras lokalproducerat kött samt grönsaker.

På plats
Finns Anders Frodig från Offentlig måltid och Eva Södergård från Måltider Avesta för att informera om projektet och svara på frågor.

Varmt välkomna!

Kontakter

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/
 

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum