Avesta kommun

Avesta ska bli Sveriges körtätaste kommun

Dela

Avesta har bestämt sig; Vi ska bli Sveriges körrikaste kommun. Att Avesta kommun har många körer är ett välkänt faktum. I Avesta sjunger man - ung som gammal. Men när nu Avesta fyller 100 år som stad, har vi beslutat att - en gång för alla - se hur många körer vi kan samla till en och samma konsert. Därför arrangerar vi lördag 25 maj Körfesten.

Vi inbjuder därför till en pressträff.

Välkomna till ett smakprov; både musikaliskt som matmässigt.

Torsdag 16 maj kl 10.00 på gräsmattan utanför äventyrsbadet Metropoolen, så berättar vi mer om den musikaliska festen!

Avestas många körer och styrgruppen för körprojektet

Önskar Dig/Er hjärtligt välkomna.

För frågor ring

Anna -Lena Pligg anna-lena.pligg@avesta.se Tel:0226-64 51 44

Eu

Kerstin Eriksson

Nyckelord

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Pressvisning Avesta Art 2019 - Festen7.5.2019 10:30:45 CESTPressinbjudan

Årets internationella utställning FESTEN tar utgångspunkt i hundraårsjubileet av Avesta stad 2019. År 1919 återfick Avesta de stadsrättigheter som samhället förlorat 1688. Utnämningen till stad firades med en högtid i kyrkan och en stor middag för särskilt inbjudna gäster. När Avesta Art slår upp sina portar i maj 2019 för FESTEN, den 18:e utställningen av samtidskonst, lyfts perspektiv kring identitet, generositet, gästfrihet, nätverkande, förhandling, föreställning, representation och status.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum