Avesta kommun

Avesta turistbyrå går upp i Visit Dalarna

Dela

Avesta turistbyrå går upp i Visit Dalarna Efter några snubbelsteg bildades det nya turismbolaget, det Nya Visit Dalarna, den 16 mars med alla dalakommuner som ägare. Avesta kommun är med, vilket också innebär att Avesta turistbyrå har gått upp i bolaget och från och med den 2 maj är övergången helt klar.

Avestaborna kommer att träffa turistbyråpersonalen som vanligt inne i Biblioteket, och som vanligt kommer man att kunna svara på besöksnäringsfrågor, sälja biljetter till evenemang och souvenirer.

Ett känt ansikte, Linda Blixt, försvinner från Turistbyrån och kommer att arbeta några meter bort i kommunens nya Servicecenter. Ett nytt ansikte börjar i stället, Helena Danielsson, och en känd sommarvikarie från förra sommaren Jonna Eriksson, kommer tillbaka.

Man kommer naturligtvis att fortsätta ha kontakter med våra besöksmål, och sprida information samtidigt som man jobbar starkt med hemsida och sociala medier. Vår turismsamordnare Pia Wallner fortsätter att arbeta med affärsutveckling i vår kommun och alla entreprenörer och besöksmål inom besöksnäringen bjuds in att marknadsföra sig tillsammans med övriga Dalakommuner.

Mer pressinformation fredagen den 5 maj i Avesta Turistbyrå kl. 11.00

Då deltar också Anette Kotilainen, turistbyråchef Visit Dalarna.

Kontaktperson

Carina Emtebrink tel 0226-64 50 36 eller mejla carina.emtebrink@avesta.se

Kontakter

Erica HallgrenPresskontakt mediekontakter, information och kommunikation.

Erica tillhör Tillväxt Avesta och är kontaktperson för press- och mediafrågor.

0226-64 53 50erica.hallgren@avesta.se

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Krylbo i blickpunkten18.3.2019 16:01:26 CETPressinbjudan

Stadsdelen Krylbo i Avesta har under en period haft en negativ utveckling med ökad otrygghet. För ett halvår sedan var Krylbo i fokus i regional media. Samhället synades, granskades och beskrevs som ett otryggt samhälle i misär som ingen vill ta ansvar för. Vad hände sen? Möt politiker, polis, kommunala tjänstemän och bolag. De berättar vad som är på gång, vad som gjorts och vilka planer som finns för Krylbo och de som bor där.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum