Avesta kommun

Avestas avgiftsfria busstrafik på agendan i Tallinn

Dela

Lars Isacsson, kommunstyrelsens ordförande, berättade om Avestas avgiftsfria kollektivtrafik på den internationella konferensen Free public transport for all - Dream and reality. Konferensen gick av stapeln torsdag 10 maj - lördag 12 maj 2018.

- Den avgiftsfria kollektivtrafiken är ett av Avestas flaggskepp. Det är fantastiskt roligt att det även uppmärksammas internationellt, säger Lars Isacsson.

Avesta har haft avgiftsfri busstrafik sedan år 2013. Det började som ett projekt, och kommunen var så nöjd med resultatet att man valde att göra det permanent. Sedan dess har antalet resenärer på bussarna stadigt ökat. Den totala ökningen ligger nu gott och väl över 100 procent.

Även om den avgiftfria kollektivtrafiken innebär en mindre höjning av kostnader ser kommunen flera fördelar, både sociala och miljömässiga.

- Det sätter Avesta på kartan och gör orten till en attraktiv plats att bo på. Flera kommuner i närregionen tar nu efter oss, både Sala och Fagersta, fortsätter Lars Isacsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Pressinbjudan: Nya metoder möjliggör upprustning av kommunens äldreboenden22.5.2018 07:37Pressmeddelande

Gamla Byn AB och omsorgsstyrelsen bjuder in till pressträff om renoveringen av kommunens äldreboenden. Medverkande är Gamla Byn AB:s ordförande Laila Borger och omsorgsstyrelsens ordförande Susanne Berger. Onsdag den 28 mars kl. 10.00 Plats: Samlingssalen på Skogsgläntans äldreboende, Brunnsvägen 20, Avesta Välkommen! Vid frågor kontakta: Cecilia Dresch 0226 64 345 cecilia.dresch@avesta.se”

Första mottagarna av Bygdepeng Horndal utsedda14.5.2018 13:10Pressmeddelande

Pressträff Avesta kommun bjuder in till pressträff med anledning av att den första ansökningsomgången av Bygdepeng Horndal nu är beslutad. Kom och träffa de föreningar som fått pengar och hör dem berätta om vad de ska använda pengarna tillJ Plats: Horndals brukspark Tid: fredag 18:e maj kl 13.00 Vad är bygdepeng Horndal? Bland Horndals föreningar som arbetar med lokalt utvecklingsarbete finns många goda idéer för lokal utveckling, attraktivitet och sammanhållning. På företaget Googles mark i Horndal kommer skogsavverkning att äga rum och förtjänsten kommer att tillfalla Avesta kommun. En miljon kr av den förtjänsten förs genom Bygdepeng Horndal tillbaka till Horndals föreningar och organisationer genom möjlighet att ansöka om medel för projekt eller aktiviteter. Bygdepeng Horndal kan sökas för lokala utvecklingsaktiviteter eller investeringar som höjer Horndals attraktivitet samt sammanhållning och därmed gynnar allmännyttan. Projektet bör också bidra till ett mervärde vad gäller hållb

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum