Avesta kommun

Avestas avgiftsfria busstrafik på agendan i Tallinn

Dela

Lars Isacsson, kommunstyrelsens ordförande, berättade om Avestas avgiftsfria kollektivtrafik på den internationella konferensen Free public transport for all - Dream and reality. Konferensen gick av stapeln torsdag 10 maj - lördag 12 maj 2018.

- Den avgiftsfria kollektivtrafiken är ett av Avestas flaggskepp. Det är fantastiskt roligt att det även uppmärksammas internationellt, säger Lars Isacsson.

Avesta har haft avgiftsfri busstrafik sedan år 2013. Det började som ett projekt, och kommunen var så nöjd med resultatet att man valde att göra det permanent. Sedan dess har antalet resenärer på bussarna stadigt ökat. Den totala ökningen ligger nu gott och väl över 100 procent.

Även om den avgiftfria kollektivtrafiken innebär en mindre höjning av kostnader ser kommunen flera fördelar, både sociala och miljömässiga.

- Det sätter Avesta på kartan och gör orten till en attraktiv plats att bo på. Flera kommuner i närregionen tar nu efter oss, både Sala och Fagersta, fortsätter Lars Isacsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Kompetensförsörjning är temat när Avesta kommun arrangerar Avestasamtalen 201812.11.2018 07:52:34Pressmeddelande

Fredagen den 30 november 2018 arrangerar Avesta kommun konferensen som lyfter den svenska basnäringens betydelse - Avestasamtalen. Varje år diskuterar nyckelpersoner från privat och offentlig sektor teman som är aktuella för basnäringen. I år är temat kompetensförsörjning. Ämnet kommer att behandlas kopplat till framtidsspaning och trender, företagens konkurrens- och attraktionskraft, utbildningssystemet och digitaliseringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum