Volkswagen Transportbilar

Avgasfri närtransport med e-load up! från Volkswagen Transportbilar.

Dela

Volkswagen Transportbilar har presenterat en eldriven minitransportbil för smidiga, miljövänliga och ekonomiska leveranser i tätbefolkade områden.

Hur stor behöver egentligen en skåpbil vara? När man på Volkswagen Transportbilars huvudkontor i Hannover funderat på denna fråga kom man fram till att den kanske inte alltid behöver vara ens så stor som VW:s hittills minsta transportbil Caddy. Resultatet av detta kallas e-load up! och har presenterats för journalisterna i samband med den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt.

Rätt svar på den inledande frågan är förstås tillräckligt stor för att kunna sköta det jobb den ska klara av. För stor är ineffektivt, för liten också.

En liten smidig eldriven skåpbil på 3,54 meter är lagom liten för många olika yrkeskategorier och verksamheter. Till exempel för servicetekniker, pizzabud och många andra typer av budverksamhet, städföretag, hemtjänst med mycket mera.

E-load up! är som namnet antyder baserad på VW:s minsta personbil up! och precis som för den finns flera olika drivlinor tillgängliga; förutom elmotor även motorer som drivs med bensin och biogas. Den nu presenterade konceptbilen e-load up! har en nästan ljudlös elmotor på 82 hk/60 kW, och som brukligt hos elmotorer ger den maximalt vridmoment direkt.

Lastutrymmet i e-load up är drygt 1,4 kubikmeter stort och maxlasten drygt 300 kg, vilket torde räcka för imponerande många pizzor eller paket. Förutom förarstolen finns också en fällbar passagerarstol. Lastutrymmet nås smidigt via fyra sidodörrar och en stor baklucka.

Om e-load up! ska avancera från koncept till serietillverkning är ännu inte avgjort, men enligt Volkswagen kan detta ske ganska snabbt om ”efterfrågan blir tillräckligt stor”.

SNABBFAKTA

VW e-load up!

Elmotor: Maxeffekt 82 hk/60 kW. Max vridmoment 210 Nm från 0 r/min.

Batteri: Litium/jon, kapacitet 18,7 kWh.

Prestanda: 0-100 km/h 12,4 s. Toppfart 130 km/h. Räckvidd ca 160 km.

Mått/vikt (cm/kg): Längd 354, bredd 165, höjd 148. Tjänstevikt ca 1 165, maxlast ca 305 kg.

Volkswagen Transportbilar marknadsför idag modellerna Caddy, Caddy Life, California, Transporter, Caravelle, Multivan, Crafter och Amarok. Volkswagen Transportbilar har 62 auktoriserade återförsäljare med 95 försäljningsställen samt 137 auktoriserade Volkswagenverkstäder.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Volkswagen Transportbilar (VWCV) opererar som ett eget märke inom Volkswagen-gruppen och är ansvriga för att utveckla, tillverka och sälja lätta transportbilar på den internationella marknaden. Under 2018 sålde Volkswagen Transportbilar cirka 500,000 fordon som producerats i fabrikerna i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) and Pacheco (ARG). VWCV sysselsätter över 24,000 människor globalt, varav cirka 15,000 i Hannover där huvudkontoret finns. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 70-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Marknadsandelen inom lätta transportbilar uppgår till cirka 30% i Sverige, vilket gör Volkswagen Transportbilar till det klart ledande märket med modellserierna Caddy, Amarok, Transporter och Crafter.  

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum